نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی اثر محلول و بخار هگزانال روی برخی ویژگی‌های کیفی و انبارمانی قارچ تکمه‌ای
چکیده فارسی مقاله در پژوهش حاضر اثر محلول و بخار هگزانال روی برخی ویژگی‌های کیفی و انبارمانی قارچ تکمه‌ای به‌صورت آزمایش فاکتوریل و در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار موردبررسی قرار گرفت. فاکتور نخست کاربرد هگزانال در 6 سطح به‌صورت بخاردهی با غلظت‌های 0، 10 و 30 میکرو لیتر در لیتر و محلول‌پاشی در غلظت‌های 0، 02/0 و 1 درصد حجمی/ حجمی هگزانال و فاکتور دوم نیز دوره‌های انبارمانی طی 20 روز بود. قارچ‌ها پس از برداشت و بعد از اعمال تیمار‌، به سردخانه با دمای ̊c5/0 1 و رطوبت نسبی 90 درصد منتقل و برخی شاخص‌های کیفی آن‌ها در روزهای صفر، 6، 11، 15 و20 نگه‌داری در انبار سرد موردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اثر تیمار‌های مختلف هگزانال طی دوره‌ی انبارمانی بر کاهش وزن، سفتی بافت، pH، مواد جامد محلول و اسید آسکوربیک معنی‌دار نبود اما علیرغم عدم اختلاف معنی‌دار بین تیمار‌‌ها‌ی مختلف هگزانال در جلوگیری از کاهش وزن، تیمار‌های بخار هگزانال (در هر دو غلظت 10 و 30 میکرو‌ لیتر در لیتر) به‌طور معنی‌داری نسبت به نمونه‌های شاهد (خشک و تر) در کاهش افت وزن مؤثر بودند. اثر تیمارهای بخار و محلول هگزانال بر میزان فنل کل و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز در سطح یک درصد معنی‌دار شد. تیمارهای بخار هگزانال (10 و 30 میکرو لیتر در لیتر) و نیز محلول‌پاشی هگزانال 1 درصد، بر فنل کل اثر مشابه داشتند، و اختلاف آن‌ها با سایر تیمار‌ها معنی-دار بود. در انتهای دوره کمترین فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز مربوط به بخاردهی هگزانال با غلظت 30 میکرو لیتر در لیتر بود. تیمار با بخار هگزانال به‌طور معنی‌داری موجب حفظ سفیدی قارچ‌ها شد. اثر زمان انبارمانی بر همه‌ی شاخص‌های اندازه‌گیری شده در سطح 1 درصد معنی‌دار بود. اثر بلوک آزمایشی با توجه به اختلاف در اندازه قارچ‌ها در هر تکرار بر میزان اسید آسکوربیک و فعالیت پلی فنل اکسیداز معنی‌دار بود. درمجموع می‌توان نتیجه گرفت تیمار با هگزانال با افزایش ترکیبات فنلی، حفظ فعالیت آنتی‌اکسیدانی، کم کردن فعالیت پلی فنل اکسیداز و حفظ سفیدی بر کیفیت قارچ تکمه‌ای اثرگذار است و در بین روش‌های مختلف کاربرد هگزانال، بخاردهی آن بر محلول‌پاشی ترجیح داده می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید آسکوربیک، دوره انبار، محتوای فنل کل، آنزیم پلی فنل اکسیداز، کاهش وزن

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها