|
هشتمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی غلظت کشنده یک ساعته عصاره سیر (Allium sativum) و اثرات آن بر تغییرات میزان گلبول های سفید خون تاسماهی ایرانی |
|
چکیده فارسی مقاله |
این مطالعه با هدف بررسی و تعیین غلظت کشنده عصاره سیر در تاسماهی ایرانی طی مدت یک ساعت به منظور اجرای مطالعات درمانی صورت پذیرفت. این بررسی بر روی تاسماهیان ایرانی با میانگین وزنی 51/0 ± 22/3 گرم انجام شد. بمنظور مطالعه تاثیرات این عصاره ، 240 عدد بچه تاسماهی در 7 تیمار و یک گروه شاهد (هر تیمار با سه تکرار) در نظر گرفته شد. طی مدت آزمایش، کلیه فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب نظیر درجه حرارت، اکسیژن محلول، pH، نیتریت، نیترات، آمونیوم، هدایت الکتریکی و سختی نیز در تیمارهای مختلف اندازه گیری شد. این آزمایش براساس روش O.E.C.D و در مدت زمان یک ساعت اجرا گردید. بدین منظور با استفاده از روش محاسباتی Probit Analaysis، نسبت به ترسیم معادله خط رگرسیون و سپس تعیین مقادیر مختلف غلظت های کشنده اقدام شد. در این تحقیق مقادیر LC10 ، LC50 و LC90 عصاره هیدروالکلی سیر بترتیب معادل 97/11748، 08/12624 و 13326 میلی گرم در لیتر تعیین گردید. نتایج حاصل از مطالعه شمارش افتراقی گلبولهای سفید خون حاکی از وجود اختلاف معنی دار آماری در میزان لنفوسیت، نوتروفیل و ائوزینوفیل بین تیمارها و شاهد بوده است (p<0.05). |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Investigation of the one-hour lethal concentration of garlic extract (Allium sativum) and its effects on changes in white blood cells of Persian sturgeon |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
This study carried out to determine of one-hour lethal concentration of garlic extract (Allium sativum) on Persian sturgeon (Acipenser persicus) in order to therapeutic studies. Fingerlings were 3.22 ± 0.51 (g) in weight. In order to study the effects of this extract, 240 fingerlings selected in 7 treatments and one control group (3 replications for each treatment) were used. During the experiment the temperature, dissolved oxygen, pH, nitrite, nitrate, ammonium, electric conductivity and water hardness were measured throughout the study. This experiment conducted according to O.E.C.D method for one-hour period. So, using Probit Analysis, the linear regression equation drawn, then different lethal concentrations measured. In this survey according to Probit Analysis, the values of LC10, LC50 and LC90 for garlic extract were 11748.97, 12624.08, 13326 mg/l, respectively. Differential counts of white blood cells indicate a statistically significant difference in the number of lymphocytes, neutrophils, and eosinophils were between treatment and control groups (p<0.05). |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
عصاره سیر, تاسماهی ایرانی, غلظت کشنده, گلبول های سفید خون |
|
نویسندگان مقاله |
Soheil Bazari Moghaddam - AREEO
Mostafa Sharif Rohani - AREEO
Jalil Jalilpour - AREEO
Mehdi Masoumzadeh - AREEO
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ich.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-147-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|