هشتمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران

عنوان فارسی مروری بر کاربرد امواج فراصوت در فرآوری محصولات دریایی
چکیده فارسی مقاله امروزه روش­های مختلفی برای فرآوری و افزایش عمر ماندگاری مواد غذایی مورد استفاده قرار می­گیرند که پرکاربردترین آن­ها استفاده از فرآیندهای حرارتی در دماهای بالا می­باشد. اما این روش­ها تاثیرات نامطلوبی نیز دارند و باعث از بین رفتن ترکیبات مولد طعم و عطر و از بین رفتن مواد مغذی می­شوند. امروزه روش­های نوین فرآوری همانند تکنولوژی فراصوت، به عنوان جاگزینی برای روش­های سنتی مطرح می­باشند. استفاده از امواج فراصوت به دلیل کاهش زمان فرآیند، کاهش هزینه تولید و به حداقل رساندن اثرات منفی بر خصوصیات ارگانولیپتیک و حفظ کیفیت مواد غذایی، مورد توجه قرار گرفته است. این تکنولوژی جهت استخراج ترکیبات ارزشمند از منابع مختلف دریایی همانند جلبک­ها نیز به کار می­رود، به گونه­ای که با ایجاد پدیده کاویتاسیون، دیواره سلولی، غشا و سیستم­های پیچیده بافتی را تخریب کرده و می­تواند بازده استخراج را افزایش دهد. در مجموع ازجمله کاربردهای امواج فراصوت در حوزه فرآوری محصولات دریایی می­توان به استفاده به عنوان یک روش نوین جهت آنالیز غیرمخرب و بررسی تخلفات در فرمولاسیون غذاهای دریایی، استخراج محصولات با ارزش افزوده از منابع مختلف بیولوژیکی، آنالیز پروتئین، کاربرد در فرآیند تولید کیتین و کیتوزان از منابع دریایی و فرآیند استخراج روغن ماهی و همچنین در پیشگیری از بروز پدیده ملانوز در میگو و خرچنگ و بسیاری از کاربردهای دیگر اشاره کرد. در مجموع می توان بیان نمود که تکنولوژی فراصوت یکی از روش­های نوین با قابلیت­های کاربرد متنوع می­باشد، اما هنوز استفاده از آن در فرآوری محصولات دریایی گستره نبوده و امکان پژوهش و بررسی جهت توسعه کاربرد آن وجود دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی An Overview of the Application of Ultrasound in the Processing of Seafood
چکیده انگلیسی مقاله Today, different methods are used to process and increase the shelf life of food, and the most widely used is the thermal processing at high temperatures. But these methods also have adverse effects and cause the loss of flavor-producing compounds and the nutrients. Today, novel processing methods, such as ultrasound, are emerging as an alternative to traditional methods. The application of ultrasound has been considered due to the reduction of process time and production costs, minimizing the negative effects on organoleptic properties and maintaining the quality of food. This technology is also used to extract valuable compounds from various marine sources such as algae, so that by creating cavitation, it destroys cell walls, membranes and complex tissue systems and can increase extraction efficiency. In general, in the field of seafood processing, ultrasound can be used as a new method for non-destructive analysis of seafood, extraction of value-added products from various biological sources, protein analysis, prevention of melanosis in shrimp and crabs, production of chitin and Chitosan from marine sources and oil extraction from fish. In general, it can be said that ultrasound technology is one of the new methods with various applications, but its use in the seafood processing is not yet widespread and it is possible to research and study to develop its application.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله فراصوت, فرآوری غذاهای دریایی, استخراج, فن‌آوری نوین

نویسندگان مقاله Shima Mansouri Moghadam -

Mina Esmaeili - Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University


نشانی اینترنتی http://ich.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-236-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها