|
هشتمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی اثر عصاره آبی دارواش بر کیفیت فیله کپور معمولی (Cyprinus carpio) طی دوره نگهداری در یخچال |
|
چکیده فارسی مقاله |
امروزه بدلیل اهمیت ویژه گوشت ماهی در زنجیره غذایی، مطالعه بیشتر روش های نگهداری، افزایش کیفیت و عمرماندگاری امری ضروری و اجتناب ناپذیر می باشد. ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) به علت صرفه اقتصادی و گوشت خوشمزه آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. یکی از روش های افزایش مدت ماندگاری نگهداری ماهی کپور معمولی، استفاده از آنتی اکسیدان های طبیعی مانند عصاره آبی گیاه دارواش ((Viscum album می باشد. در این مطالعه 19 عدد ماهی کپور معمولی با وزن متوسط 120 ± 800 گرم خریداری و فیله کرده، سپس به روش غوطه وری در عصاره آبی گیاه دارواش 1 و 4 درصد قرار داده و در یخچال 1±4 درجه سانتی گراد نگهداری نموده و در فواصل زمانی صفر، 4، 8، 12 و 16 روز، ارزیابی فاکتورهای شیمیایی (TVB-N، PV، pH، TBA)، ارزیابی حسی و آزمون های میکروبی (TVC و PTC) صورت گرفته است. مقدار شاخص TBA در تیمارهای شاهد نسبت به تیمارهای 1 و 4 درصد، افزایش معنی داری (05/0p<) داشته است همچنین تعداد باکتریهای مزوفیل در تیمار شاهد، یک و 4 درصد عصاره داروش در روزهای 4، 8 و 12 از حد مجاز ( log cfu/g7) فراتر رفته است. بر اساس نتایج حاصل ارزیابی شیمیایی، میکروبی و حسی، عمر ماندگاری فیله ماهی کپور معمولی در تیمار شاهد تا روز 4، تیمار 1 درصد تا 8 روز و تیمار 4 درصد تا 12 روز تعیین شده است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که برای افزایش زمان ماندگاری فیله کپور معمولی از عصاره ابی داروش به عنوان نگهدارنده طبیعی استفاده نمود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Evaluation of the effect of Mistletoe extract on the quality of Common carp (Cyprinus carpio) during refrigerated storage |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Nowadays, due to the special importance of fish meat in the food chain, further study of preservation methods, increasing quality and shelf life is necessary and inevitable. Common carp (Cyprinus carpio) is of special importance due to its economic efficiency and delicious meat. One of the methods to increase the shelf life of common carp is to use natural antioxidants such as the Mistletoe (Viscum album) extract. In this study, 19 common carp with an average weight of 120 ± 800 g were purchased and filleted, then immersed in the aqueous extract of the Mistletoe herb 1 and 4%, and it is stored in the refrigerator at 4 ˚C and at intervals of zero, 4, 8, 12, and 16 days, has been done evaluation of chemical (TVB-N, PV, pH, TBA), sensory evaluation and microbial testing, such as (TVC and PTC). The value of TBA in control treatments compared to 1 and 4% treatments had a significant increase (p <0.05). Also, the number of mesophilic bacteria in the control treatment, one and 4% of the drug extract on days 4, 8 and 12 exceeded the allowable limit (7 log cfu /g). Based on the results of chemical, microbial and sensory evaluation, the shelf life of common carp fillets in the control treatment was up to 4 days, 1% treatment up to 8 days and 4% treatment up to 12 days. So it can be concluded that for increase the shelf life of common carp fillets used to the aqueous extract of mistletoe as a natural preservative. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
کپور معمولی, عصاره دارواش, فیله, عمر ماندگاری |
|
نویسندگان مقاله |
zabih alh bahmani - Agricalture Reseach Education and Extention Organization (AREEO)
- - - -
- - - -
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ich.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-175-2&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|