هشتمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران

عنوان فارسی اثرات اسیدهای آلی جیره بر عملکرد رشد و فیزیولوژی ماهیان
چکیده فارسی مقاله با حذف محرک­های رشد آنتی­بیوتیکی در مناطق مختلف جهان، مطالعه جایگزین­های بالقوه برای حفظ جمعیت مناسب میکروبی روده، کنترل شیوع باکتری­های مضر و در نهایت حفظ عملکرد رشد از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. در بین مکمل­های افزودنی، اسیدهای آلی جایگزین مناسبی برای آنتی­بیوتیک­ها معرفی شده­اند. اسیدهای آلی ترکیباتی هستند که به­طور گسترده در گیاهان و حیوانات وجود دارند. این اسیدها طی فرآیند تخمیر میکروبی تولید می­شوند. اسیدهای آلی و نمک­هایشان اغلب برای محافظت و نگهداری مواد غذایی استفاده می­شوند اما امروزه توجه ویژه­ای به کاربرد تجاری اسیدهای آلی در جیره ماهیان و سایر جانوران در جهت کنترل بیماری­ها و افزایش کارایی صورت گرفته است. محققان عملکرد مثبت جیره­های حاوی اسیدهای آلی را به عواملی نظیر افزایش کارایی آنزیم­های گوارشی، افزایش میزان هضم پذیری پروتئین و چربی، افزایش حلالیت عناصر معدنی، افزایش کلونی­های باکتری­های مفید در روده، بهبود شاخص­های رشد و پارامترهای خونی نسبت می دهند. نتایج حاصل از مطالعات منتشر شده در مورد استفاده از اسیدهای آلی برای بهبود رشد، کارایی خوراک، قابلیت هضم و جذب مواد معدنی در آبزی پروری، حاکی از توان بالقوه این مواد افزودنی است. بنابراین استفاده از اسیدهای آلی می­تواند ابزاری کارآمد برای دستیابی به محصولات پایدار، اقتصادی و بی خطر باشد. در این تحقیق تأثیرات اسیدهای آلی جیره از جنبه های مختلفی شامل عملکرد رشد، تغذیه و فیزیولوژی ماهیان مورد بررسی قرار گرفته است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of dietary organic acids on growth performance and physiology of fish
چکیده انگلیسی مقاله With the removal of antibiotic growth promoters in various regions of the world, it is very important to study the potential alternatives for maintaining a proper intestinal microbial population, controlling the spread of harmful bacteria and thereby maintaining adequate growth performance. Among additives, organic acids have been introduced as a good alternative to antibiotics. Organic acids are widely found in plants and animals. These acids are produced during the microbial fermentation process. Organic acids and their salts are often used to protect and preserve foods, but today special attention is paid to the commercial use of organic acids in the diet of fish and other animals to control diseases and increase efficiency. The studies have shown that supplementing the organic acids to diet improves fish performance. Researchers attribute the positive performance of diets containing organic acids to increasing the efficiency of digestive enzymes, increase the digestibility of protein and lipid, increase the solubility of minerals, increase colonies of beneficial bacteria in the intestine, improve growth indices, and hematological parameters. The results of published studies on the use of acidifiers indicate the improvement of growth, feed efficiency, digestibility and mineral absorption in aquaculture. Therefore, the use of organic acids can be an efficient tool to achieve sustainable economical and safe production. In this study, the effects of dietary organic acids on different aspects including fish growth performance, nutrition and physiology have been investigated.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله مواد افزودنی, اسیدهای آلی, تغذیه, محرک رشد, فیزیولوژی

نویسندگان مقاله Bahram Falahatkar - University of Guilan

Hadiseh Alizadeh - Sari


نشانی اینترنتی http://ich.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-174-7&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها