هشتمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران

عنوان فارسی تاثیر جایگزینی نسبی گلوتن گندم بجای پودر ماهی بر شاخص های رشد، ترکیب بیوشیمیایی لاشه و ایمنی موکوسی بچه ماهی نورس سفید (Rutilus kutum)
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه تاثیر جایگزینی نسبی گلوتن گندم بجای پودر ماهی بر شاخص­های رشد، ترکیب بیوشیمیایی لاشه و ایمنی موکوسی بچه ماهیان نورس سفید (Rutilus kutum) مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش در چهار تیمار با سه تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی طراحی گردید. بدین منظور ، گلوتن گندم در سه سطح 10، 20 و 30 درصد جایگزین پودر ماهی گردید و با شاهد (بدون جایگزینی) مورد مقایسه قرار گرفت. تعداد 240 قطعه بچه ماهی سفید نورس در 12 عدد وان فایبرگلاس 100 لیتری با تراکم 20 قطعه در هر وان توزیع شدند. پس از یک هفته سازگاری، بچه ماهیان به مدت هشت هفته (56 روز) با چهار جیره ایزونیتروژنیک و ایزوکالریک تغذیه شدند. نتایج نشان داد اگرچه در تیمارهای آزمایشی بهبود شاخص های رشد و آنالیز لاشه مشاهده می شود اما این افزایش نسبت به تیمار شاهد معنی­دار نبود (P>0.05). تمام فاکتورهای ایمنی موکوسی بررسی شده به طور معنی­داری در تیمارهای آزمایشی نسبت به شاهد افزایش داشتند (P<0.05). با توجه به نتایج بدست آمده می توان اظهار نمود که گلوتن گندم در سطوح به کار رفته برای بچه ماهیان سفید نورس مطلوب نبوده و نمی تواند جایگزین مناسبی برای پودر ماهی باشد ولی منجر به افزایش ایمنی موکوسی بچه ماهیان در شرایط پرورشی می شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effect of partial replacement of fish meal with wheat gluten on growth indices, carcass biochemical composition and mucosal immunity of kutum fingerlings (Rutilus kutum(
چکیده انگلیسی مقاله In this study, the effect of partial replacement of fish meal with wheat gluten on growth indices, carcass biochemical composition and mucosal immunity of kutum fingerlings (Rutilus kutum) was investigated. This experiment was designed in four treatments in three replicates in a completely randomized design. For this purpose, wheat gluten was substituted for fish meal at three levels of 10, 20 and 30% and compared with the control (without replacement). Total number of 240 kutum fingerlings were distributed into 12 100-liter fiberglass tanks at a density of 20 fish per tank. The results showed that although experimental treatments showed improvement in growth indices and carcass analysis, but this increase was not significant compared to the control treatment (P>0.05). All studied mucosal immunity factors were significantly increased in experimental treatments compared to the control (P<0.05). According to the obtained results, it can be stated that wheat gluten at used levels is not optimal for kutum fingerlings and cannot be a suitable substitute for fish meal, but it leads to increase mucosal immunity of fingerlings in rearing conditions.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ایمنی موکوسی, بچه ماهی نورس سفید, گلوتن گندم, ترکیب شیمیایی لاشه

نویسندگان مقاله Seyed Mohammad Salavatian - Iranian Fisheries Science Research Institute (IFSRI)

Reza Taati - -

Rodabeh Rufchahi - Iranian Fisheries Science Research Institute (IFSRI)

faezieh Dashtyari - -

Saheb ali Gorbani - Iranian Fisheries Science Research Institute (IFSRI)

Afshin Amiri sendosi - Iranian Fisheries Science Research Institute (IFSRI)

Mahmoud Magsodi - Iranian Fisheries Science Research Institute (IFSRI)

Mohammad Reza Ramzani - Iranian Fisheries Science Research Institute (IFSRI)


نشانی اینترنتی http://ich.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-225-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها