سیزدهمین کنگره ملی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران (مکانیک بیوسیستم 1400)

عنوان فارسی طراحی و ساخت سامانه اندازه‌گیری میزان تنفس در محصولات کشاورزی (مطالعه موردی کاهو)
چکیده فارسی مقاله در سال­های اخیر بسته­بندی محصولات کشاورزی با چالش­های اساسی مواجه بوده است. یکی از این چالش­ها اندازه­گیری میزان اکسیژن در هنگام تنفس محصولات برداشت شده است. از آنجایی که سنسورها و دستگاه­های اندازه­گیری اکسیژن بسیار گران قیمت هستند، محققان بدنبال یافتن روش­های جایگزین می­باشند. هدف مقاله حاضر یافتن مدلی ریاضی برای محاسبه میزان اکسیژن و دی اکسید­کربن محصولات کشاورزی هنگام تنفس با استفاده از اندازه­گیری دما، رطوبت و فشار تفاضلی و مطلق است. پژوهش حاضر در دو سطح دمایی(25 و 15 درجه سلسیوس) و سه سطح مدت زمان نگهداری(5، 10 و 15 ساعت) انجام گرفت. داده­های اندازه­گیری شده و نمودارهای بدست آمده (از مدل ریاضی) با استفاده از نرم­افزار متلب با یکدیگر مقایسه شد. بر اساس نتایج مدل ریاضی توانایی پیش­بینی میزان اکسیژن و دی اکسیدکربن را با خطای جذر میانگین مربعات2/5 و 2/2 (گرم بر کیلوگرم) برای دمای 25 و 15 درجه سلسیوس و 64/66 و 87/209 (گرم بر کیلوگرم) برای 25 و 15 درجه سلسیوس را دارا می­باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Respiration Rate Measurement and Modeling of Fruits and Vegetables During Shelf-life Using Sensor Arrays and Image Processing (Case study: Lettuce)
چکیده انگلیسی مقاله In recent years, the packaging of agricultural products has faced major challenges. One of these challenges is measuring the amount of oxygen in harvested products. Due to the cost of oxygen sensors and devices, researchers are looking for alternative methods. The goal of the present paper is to find a mathematical model for measuring the amount of oxygen during respiration by measuring the amount of carbon dioxide, temperature, humidity and differential and absolute pressure. The present study was performed at two temperature levels (25 and 15 degrees Celsius) and three storage levels (5, 10 and 15 hours). The measured data and graphs obtained (from the mathematical model) were compared using MATLAB software and according to the root mean square error (RSME) of oxygen (for 25 and 15 ° C is 5.2 and 2.2 g/kg) which resulted in a purposed mathematical model.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله تنفس محصول, انبارمانی, مدل سازی تنفس

نویسندگان مقاله zahra ahmadi -

Mohamadhadi khoshtaghaza -

saman Abdanan -


نشانی اینترنتی http://ncame1400.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-102-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها