|
سیزدهمین کنگره ملی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران (مکانیک بیوسیستم 1400)
|
|
|
عنوان فارسی |
ارائه و ارزیابی دستگاه پوستگیر سیر |
|
چکیده فارسی مقاله |
پوستگیری یکی از فرآیندهای ضروری در فرآوری میوه ها و سبزیجات می باشد. تحقیقات وسیعی در زمینه پوستگیری محصولات کشاورزی صورت گرفته است. با توجه به خواص ارزشمند دارویی و غذایی سیر و همچنین افزایش سرعت پوستگیری به نسبت روش دستی، دستگاه پوستگیر سیر ساخته و ارزیابی شد. با بررسی روش های مختلف پوستگیری از جمله مکانیکی، حرارتی و شیمیایی و با در نظرگرفتن خصوصیات ظاهری و فیزیکی محصول، از روش مکانیکی با مکانیزم سایشی دوار استفاده شد. پس از ساخت دستگاه عواملی مانند زمان پوستگیری(15، 20 و 30 ثانیه)، سرعت کارکرد موتور(3700، 4800 و 7200 دور بر دقیقه)، رطوبت سیر(حالت خشک به میزان %11/35، خیساندن در آب به مدت 10 دقیقه و رطوبت دریافتی %92/38 و خیساندن به مدت 20 دقیقه و رطوبت دریافتی %40/53) و وزن سیر(25، 50 و 70 گرم) بر میزان پوستگیری و آسیب نهایی محصول بررسی شد. آزمایش ها با استفاده از طرح آزمایشی کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج بیانگر آن بود که تاثیر رطوبت، زمان، سرعت کارکرد موتور و وزن بر میزان پوستگیری و آسیب محصول در سطح 5 درصد معنی دار شدند. بیشترین میزان پوستگیری در ترکیب سرعت موتور 7200 دور بر دقیقه، وزن 25 گرم، رطوبت در حالت خشک %11/35 و زمان 15 ثانیه اتفاق افتاد. کمترین میزان آسیب در حالت سرعت موتور 3200 دور بر دقیقه، وزن 70 گرم، رطوبت در حالت 20 دقیقه خیساندن به میزان %40/53 به دست آمد که طبیعتا در این حالت میزان پوستگیری نیز کمتر از حد متوسط داده های آزمایشی بود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Presentation and evaluation of garlic peeling machine |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Peeling is one of the essential processes in processing fruits and vegetables. Extensive research has been done in the field of peeling agricultural products. Due to the valuable medicinal and nutritional properties of garlic as well as increasing the speed of peeling compared to the manual method, garlic peeler machine was made and evaluated. By examining different peeling methods including mechanical, thermal and chemical and considering the appearance and physical properties of the product, a mechanical method with a rotating abrasion mechanism was used. After making the device, factors such as peeling time(15, 20 and 30 seconds), engine operating speed(3700, 4800 and 7200 rpm), garlic moisture(dry state at 35.11%, soaking in water for 10 minutes and received moisture of 38.92% and soaking for 20 minutes and received moisture (53.40%) and weight of garlic(25, 50 and 70 g) on the final peeling and corrosion of the product were investigated. The experiments were performed using a completely randomized experimental design with three replications. The results showed that the effect of humidity, time, engine speed and weight on the amount of peeling and corrosion of the product were significant at 5% level. The highest rate of peeling was a combination of engine speed of 7200 rpm, weight 25 g, humidity in the dry state of 35.11% and a time of 15 seconds. The lowest corrosion rate was obtained at 3200 rpm, weight 70 g, humidity at 20 minutes soaking at 53.40%, which in this case was naturally lower than the average of the experimental data. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
پوستگیر, مکانیزم سایشی, صفحه ساینده, سیر |
|
نویسندگان مقاله |
مهتاب مهدوی خوشدل | دانشگاه رازی کرمانشاه
حسین جوادی کیا | دانشگاه رازی کرمانشاه
حکمت ربانی | دانشگاه رازی کرمانشاه
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ncame1400.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-335-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|