سیزدهمین کنگره ملی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران (مکانیک بیوسیستم 1400)

عنوان فارسی تعیین خواص فیزیکی و مکانیکی میوه آلبالو رقم سیگانی به‌منظور طراحی ماشین‌های فراوری
چکیده فارسی مقاله آلبالو یکی از مهم ترین میوه های هسته دار مناطق معتدله می باشد. ایران پنجمین تولیدکننده آلبالو در جهان است. در سال های اخیر، آلبالو به علت وجود ترکیبات سلامتی توجه مصرف کنندگان زیادی را به خود جلب کرده است. با توجه به اهمیت خواص فیزیکی و مکانیکی محصولات کشاورزی در طراحی ماشین های فراوری، هدف از این تحقیق، ارزیابی رفتار تغییرات خواص هندسی، خواص ثقلی، خواص اصطکاکی، خواص هیدرودینامیکی و خواص رئولوژی میوه آلبالو رقم سیگانی تحت تأثیر مدت زمان انبار مانی به منظور طراحی ماشین های فراوری است. میزان کاهش ارتفاع، طول و عرض میوه آلبالو در مدت زمان 21 روز انبار مانی به ترتیب برابر با 3/3 %، 98/2 %و 37/3 % محاسبه شد. نتایج 300 تکرار نشان داد که بزرگ ترین بعد هسته ها در محدوده 42/4 میلی متر تا 09/7 میلی متر متغیر بود. بنابراین قطر سوراخ خروجی پیاله هسته گیر در دستگاه جداکننده هسته آلبالو رقم سیگانی بیشتر از 1/7 میلی متر در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که با افزایش انبار مانی در بازه زمانی 21 روزه و افزایش سرعت بارگذاری از یک میلی متر بر دقیقه به 10 میلی متر بر دقیقه، مقدار نیروی پانچ از 01/7 نیوتن به 04/14 نیوتن افزایش یافت. در بارگذاری فشاری عمودی و افقی میوه، کاهش سرعت بارگذاری هم زمان با کاهش محتوای رطوبتی از 49/78 % به 62/69 % ، به ترتیب منجر به کاهش نیروی گسیختگی، سفتی، مدول الاستیسیته و تنش تماسی شد، درحالی که افزایش سرعت بارگذاری هم زمان با افزایش محتوای رطوبتی، منجر به کاهش انرژی گسیختگی و چقرمگی شدند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Determination of physical and mechanical properties of Sigani sour cherry variety fruit to design processing machines
چکیده انگلیسی مقاله Sour cherry is one of the most important stone fruits in temperate regions. In recent years, sour cherries have attracted many consumers due to their health benefits. Considering the importance of physical and mechanical properties of agricultural products in the design of processing machines, the purpose of this study was to evaluate the behavior of changes in geometrical properties, gravimetrical properties, frictional properties, hydrodynamic properties, and rheological properties of Sigani variety under the influence of storage time to design processing equipment. Is. The rate of reduction in height, length, and width of cherry fruit during 21 days of storage was calculated to be 3.3%, 2.98%, and 3.37%, respectively. The results of 300 replications showed that the largest dimension of the stone varied in the range of 4.42 mm to 7.09 mm. Therefore, the diameter of the outlet hole of the stone separator cup in the sour cherry stone separator of the Sigani variety was considered to be more than 7.1 mm. Furthermore, the results showed that with increasing the storage time over 21 days and increasing the loading rate from 1 to 10 mm/min, the amount of punching force increased from 7.01 N to 14.04 N. In vertical and horizontal compressive loading of the fruit, decreasing the loading rate simultaneously with decreasing the moisture content from 78.49% to 69.62%, respectively, reduced the rupture force, hardness, modulus of elasticity and contact stress, while increasing the loading rate simultaneously with increasing the moisture content led to a decrease in rupture energy and toughness.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله خواص هندسی, خواص ثقلی, خواص اصطکاکی, خواص هیدرودینامیکی, چقرمگی, مدول الاستیسیته, آزمون پانچ

نویسندگان مقاله علی حاجی احمد | Ali Hajiahmad
University of Tehran
دانشگاه تهران

امیرحسین میرزابه | Amir Hossein Mirzabe
University of Tehran
دانشگاه تهران


نشانی اینترنتی http://ncame1400.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-268-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها