سیزدهمین کنگره ملی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران (مکانیک بیوسیستم 1400)

عنوان فارسی امکان‌سنجی تشخیص تقلب روغن کنجد به کمک سامانه ماشین‌بویایی
چکیده فارسی مقاله روغن کنجد یکی از روغن های خوراکی پر ازرش است که در رژیم غذایی مردم به دلیل طعم دلپذیر و مواد مغذی مورد استقاده قرار می گیرد. با توجه به قیمت بالای این روغن، انگیزه برای افراد سودجو ایجاد می شود تا اقدام به تولید نمونه تقلبی آن کنند. لذا استفاده از ابزار مناسب برای تشخیص غیرتماسی تقلب در روغن کنجد، مورد نیاز است. بینی الکترونیک با شبیه سازی حس بویایی انسان، تشخیص و درک رایحه های (بو) پیچیده را به کارگیری آرایه حسگرهای شیمیایی انجام می دهد. در این پژوهش سامانه ماشین بویایی بر پایه ده حسگر نیمه هادی اکسید فلزی به منظور تشخیص تقلب روغن کنجد با استفاده از ارزیابی ترکیبات فرار مواد آلی مورد بررسی قرار گرفت. ویژگی ها از پاسخ حسگرها به ترکیبات فرار موادآلی روغن کنجد استخراج و به عنوان ورودی مدل شناسایی الگو استفاده شد. نمونه ها شامل سه نمونه خالص روغن کنجد، کلزا و آفتابگردان و 12 نمونه تقلبی با ناخالصی 5، 10، 20، 30، 40 و50 درصد روغن کلزا و آفتابگردان به اندازه 20 گرم تهیه شد. سطوح تقلب روغن کنجد توسط روش های تحلیل مولفه اصلی و حداقل مربعات جزیی بررسی شدند. نتایج حاصل از PCA واریانس مجموعه داده ها به ترتیب %68/95 گزارش شد. در روش PLS حسگرهای MQ138 وTGS2602 به عنوان شاخص های اصلی برای طبقه بندی و تشخیص نمونه های روغن کنجد به دست آمدند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Feasibility of detection adulteration sesame oil by using olfaction machine system
چکیده انگلیسی مقاله Sesame oil is one of the most popular edible oils. Given the high price of this oil, it is prone to adulteration. Therefore, use of appropriate non-contact tools such as electronic nose is required to detect adulteration in sesame oil. For this purpose, a machine olfaction system based on ten metal-oxide semiconductor sensors was developed to detect adulteration by evaluating sample volatile organic compounds. Features were extracted from the response of the sensors to the volatile compounds of sesame oil and used as input to the pattern recognition model. Samples included three pure samples of sesame oil, rapeseed oil and sunflower oil and 12 adulterated samples containing 5, 10, 20, 30, 40 and 50% of rapeseed and sunflower oil in the amount of 20 g. adulteration levels of sesame oil were investigated by principal and partial least squares analysis methods. The results of PCA variance were reported to be 95.68%, respectively. In PLS method, MQ138 and TGS2602 sensors were obtained as the main indicators for classification and detection of sesame oil samples.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله تقلب, ماشین‌بویایی, روغن خوراکی, طبقه‌بندی, شناسایی الگو

نویسندگان مقاله Saeid Minaei -

Hadi Hosseini -

Babak Beheshti -


نشانی اینترنتی http://ncame1400.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-237-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها