سیزدهمین کنگره ملی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران (مکانیک بیوسیستم 1400)

عنوان فارسی ارزیابی فرایند جداسازی فاز جامد از سیال به کمک جداساز نیمه پیوسته - مطالعه موردی جداسازی پالپ از سیال حاوی پکتین
چکیده فارسی مقاله امروزه روش های مختلف جداسازی دورانی درعلوم مختلف و طیف وسیعی از صنایع کاربرد دارند که خود به سه دسته پیوسته، نیمه پیوسته و ناپیوسته تقسیم می شوند. فرایند جداسازی در صنایع و به ویژه مقیاس کوچک، عموما بصورت ناپیوسته انجام می شود. پکتین[1] یکی از مواد ارزشمندی است که در صنایع غذایی و دارویی کاربرد وسیعی دارد. این ماده طبیعی در واقع یک فیبر قدرتمند است، و به طور طبیعی در بسیاری از مرکبات و سبزیجات یافت می شود. پکتین بعنوان عامل پیوند بین سلول های گیاهی عمل می کند و یک پلیمر اشتقاقی قندی- اسیدی است. مراحل اصلی استخراج پکتین از پوست مرکبات عبارت اند از آبگیری، آبشویی، خشک کردن، پودرکردن، فیلترکردن، اسید زنی،جداسازی، رسوب دهی و استخراج نهایی است. در حالت معمول بخش جداسازی پالپ با استفاده از چندین مرحله پیاپی از سانترفیوژهای ناپیوسته انجام می شود تا برای حالت اسید زنی و استخراج پکتین آماده گردد. در پژوهش حاضر به ارزیابی جداسازی به وسیله جداساز نیمه پیوسته و سرعت دورانی و دبی ورودی جداساز بر کیفیت جداسازی و راندمان در دبی های (60، 90 و 120 میلی لیتر بر دقیقه) و پنج سطح سرعت دورانی r‏pm[2] 2، 3، 4، 5 و6 هزار، پرداخته شده است. محلول آماده شده طبق شرایط مشخص، به کمک آزمایشات در سطوح بیان شده و استفاده از یک جداساز نیمه پیوسته انجام شد. برای هرآزمایش پنج نمونه جداسازی شده با ترتیب زمانی جدایش، نمونه برداری شد که هدف از این کار تاثیر روند زمانی بر کیفیت جداسازی و تعیین بیشینه بهره وری است. در این پژوهش برای بهینه سازی و مشخص کردن نقطه بهینه از نرم افزار Design–Expert [3] استفاده گردید و مشخص شد که جداساز زمانی دارای بیشینه بهره وری است که با دور rpm6000 ، دبی 120 میلی لیتربر دقیقه و 50 ثانیه اول در آزمایش است که کیفیت جداسازی آن 8/98 درصد می باشد. آهنگ کارایی در نمونه های گرفته شده برای هر آزمایش نیز از نمونه یک تا پنج بصورت کاهشی است و کیفیت جداسازی با گذشت زمان کاش می یابد. [1] Pectin [2] Revolutions Per Minute [3] Design–Expert 7.0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluation of Solid Phase Separation by a Semi-Continuous Separator - A Case Study on pulp separation from pectin supernatant
چکیده انگلیسی مقاله Today, different methods of rotational separation are used in different applications and a wide range of industries, which are divided into three categories: discontinuous, semi-continuous and continuous. The separation process in industries, and especially in various sciences, is generally done intermittently. Pectin is a valuable substance that is widely used in food and pharmaceutical industries. This natural substance is actually a powerful fiber which is found naturally in many citrus fruits and vegetables, which acts as a bond between plant cells. A derivative polymer It is sugary-acidic. Pulp separation Using a rotary separator and several successive steps, discontinuous separation process is used to prepare for the acidification and pectin extraction step. In present study, evaluation of supernatant separation by a semi-continuous separator is subjected. rcf[1] and feed rate are introduced as dependent also separation quality and efficiency are independent variables. the experiment was set at three feed rate (60, 90 and 120 ml/min) and five rotational speed (2000, 3000, 4000, 5000 and 6000 rpm) levels. The supernatant was prepared based on the conditions were explained at Yeoh et al 2008 [11]. At the end of this experiment using Design – Expert software, it was determined that the maximum efficiency, were with a speed of 6000 rpm, a feed rate of 120 ml / min and the first 50 seconds in the experiment. also, the separation quality is 98.8%. The rate of separation quality in the samples taken for each experiment is decreasing from sample over time. [1] Relative Centrifugal Force
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله جداساز, نیمه پیوسته, پالپ پرتقال, پکتین

نویسندگان مقاله shafie rahmati -

alireza mahdavian -


نشانی اینترنتی http://ncame1400.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-320-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها