|
سیزدهمین کنگره ملی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران (مکانیک بیوسیستم 1400)
|
|
|
عنوان فارسی |
مطالعه و بهینهسازی اثرات برخی از عوامل مؤثر بر فرایند استخراج آب آلبالو به روش فیلتر پرس |
|
چکیده فارسی مقاله |
ایران با سطح زیر کشت آلبالو 21181 هکتار و تولید 66/9 % ازکل تولید جهانی پنجمین تولیدکننده آلبالو در جهان است. مصرف تازه خوری آلبالو به علت فسادپذیری زیاد، محدود بوده و تولید فراورده های بر پایه آلبالو یک روش مهم در کاهش ضایعات این محصول است. اولین گام جهت تولید نوشیدنی های بر پایه آلبالو، استحصال آب آلبالو است. با توجه به اهمیت طراحی ماشین های آبمیوه گیری کارا و عملکرد رضایت بخش روش فیلتر پرس در آبگیری میوه ها، این مطالعه به منظور بررسی و بهینه سازی اثرات ارتفاع لایه محصول، قطر سیلندر و بیشینه تنش فشاری وارد بر توده محصول بر درصد آبمیوه استخراج شده از آلبالو، جابجایی بیشینه پیستون، چگالی توده و چگالی واقعی تفاله باقیمانده، رطوبت نسبی و تخلخل نهایی تفاله و مقدار انرژی ویژه مصرف شده انجام شده است. نتایج به دست آمده نشان داد که اثرات هر سه متغیر ورودی مستقل در سطح احتمال 1 % بر کلیه متغیرهای وابسته معنی دار شدند. کاهش ارتفاع لایه، افزایش قطر سیلندر و افزایش تنش بیشینه منجر به افزایش درصد آب استحصالی می گردد، که در این بین افزایش تنش بیشینه بیشترین تأثیر را دارد. معیارهای افزایش درصد آب میوه استحصالی، کاهش انرژی ویژه و افزایش ارتفاع لایه به ترتیب اولویت در بهینه سازی فرایند آبگیری اعمال شدند. نتایج حاصل از بهینه سازی نشان داد که انتخاب ارتفاع 42 میلی متری لایه ها، قطر 55 میلی متری سیلندر و اعمال نیروی 500 کیلوگرمی منجر به استحصال 12/76 % آب میوه با درجه مطلوبیت 50/83 % گردید. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Study and optimization of the effects of some factors affecting the sour cherry juice extraction process by the filter press method |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Iran is the fifth-largest producer of sour cherries in the world, with a field area of 21,181 hectares and a production of 9.66% of the total world production. Consumption of fresh cherries is limited due to high perishability, and the production of sour cherry-based products is a critical way to reduce the waste of this product. The first step in producing sour cherry-based beverages is to extract sour cherry juice. Considering the importance of designing efficient juicers and the satisfactory performance of the filter press method in fruit juicing, this study aims to investigate and optimize the effects of layer height, cylinder diameter, and maximum compressive stress on the percentage of juice extracted from sour cherries, maximum piston displacement (deformation of fruits), bulk and true density of pomace, porosity and relative humidity of pomace, and the amount of specific energy consumed. The results showed that all three independent input variables were significant at the level of 1% probability on all dependent variables. Decreasing the layer height, increasing the cylinder diameter, and increasing the maximum stress lead to an increase in the percentage of extracted juice, among which increased the maximum stress is the most significant factor. The criteria of increasing the percentage of extracted fruit juice, decreasing the specific energy, and increasing the layer’s height were applied as priorities in optimizing the juicing process, respectively. The optimization results showed that the selection of 42 mm height of the layers, 55 mm diameter of the cylinder, and the application of 500 kg force resulted in the extraction of 76.12% of the juice with a degree of desirability of 83.50%. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
قطر سیلندر, تنش فشاری, آبمیوه, چگالی, تخلخل, تفاله, بهینهسازی |
|
نویسندگان مقاله |
علی حاجی احمد | Ali Hajiahmad University of Tehran دانشگاه تهران
امیرحسین میرزابه | Amir Hossein Mirzabe University of Tehran دانشگاه تهران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ncame1400.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-268-2&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|