سیزدهمین کنگره ملی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران (مکانیک بیوسیستم 1400)

عنوان فارسی اثر پیش تیمار فراصوت بر ساختار و بافت میوه‌های موز، کیوی و توت فرنگی
چکیده فارسی مقاله استحکام و سفتی میوه­ها یکی از ویژگی­های فیزیکی مهم کیفیتی است. این ویژگی معیار مناسبی از وضعیت ساختاری میوه می­باشد. میوه­های کیوی، توت­فرنگی و موز ازجمله میوه­هایی هستند که عرضه و مصرف آن­ها به صورت ورقه­های خشک در سال­های اخیر افزایش یافته است. کاهش شدید سفتی، قهوه­ای شدن و آلودگی میکروبی عامل اصلی محدودکننده عمر قطعات تازه میوه­ها می­باشد. هدف از این پژوهش، بررسی اثر پیش­تیمار فراصوت در مدت زمان 20 و 30 دقیقه بر میزان سفتی و ویژگی حسی(بافت و پذیرش کلی) ورقه­های خشک شده سه نوع میوه کیوی، توت­فرنگی و موز بود. نتایج نشان داد که با افزایش زمان فراصوت میزان سفتی افزایش یافت. همچنین ویژگی­های حسی ورقه­های خشک شده سفتی و پذیرش کلی بهتری بودند. و در بین ورقه­های خشک شده میوه­ها، سفتی ورقه خشک شده موز میزان سفتی بیشتری( 98/7 نیوتن) نسبت به کیوی و توت­فرنگی داشت. بنابراین اعمال پیش­تیمار فراصوت می­تواند در افزایش عمر نگهداری و افزایش سفتی ورقه­های خشک شده میوه­های کیوی، توت­فرنگی و موز به عنوان روش غیر­مخرب مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effect of ultrasound pretreatment on the structure and texture of banana, kiwi and strawberry fruits
چکیده انگلیسی مقاله The strength and firmness of fruits is one of the important physical characteristics of quality. This feature is a good measure of the structural condition of the fruit. Kiwi, strawberry and banana fruits are among the fruits whose supply and consumption in the form of dried leaves have increased in recent years. Severe reduction in firmness, browning and microbial contamination is the main factor limiting the life of fresh fruit pieces. The aim of this study was to investigate the effect of ultrasonic pretreatment for 20 and 30 minutes on the firmness and sensory properties (texture and general acceptance) of dried leaves of three types of kiwi fruit, strawberry and banana. The results showed that the stiffness increased with increasing ultrasound time. Also, the sensory properties of the dried sheets were better rigidity and overall acceptance. Among dried fruit slices, dried banana slices had a higher degree of firmness (7.98 (Newton)) than kiwi and strawberry. Therefore, ultrasonic pretreatment can be used as a non-destructive method to increase the shelf life and increase the firmness of dried leaves of kiwi, strawberry, and banana fruits.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله بافت, امواج فراصوت, کیوی, توت فرنگی, موز

نویسندگان مقاله Ghazal Mehrad - Agricultural Sciences and Natural Resources University, Mollasani, Khuzestan, Iran

Hassan Zaki Dizaji - Shahid Chamran University of Ahvaz, Iran

Mohammad Hojjati - Agricultural Sciences and Natural Resources University, Mollasani, Khuzestan, Iran

Shaban Ghavami Jolandan - Shahid Chamran University of Ahvaz, Iran


نشانی اینترنتی http://ncame1400.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-278-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها