|
سیزدهمین کنگره ملی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران (مکانیک بیوسیستم 1400)
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر پیش تیمار فراصوت بر ساختار و بافت میوههای موز، کیوی و توت فرنگی |
|
چکیده فارسی مقاله |
استحکام و سفتی میوهها یکی از ویژگیهای فیزیکی مهم کیفیتی است. این ویژگی معیار مناسبی از وضعیت ساختاری میوه میباشد. میوههای کیوی، توتفرنگی و موز ازجمله میوههایی هستند که عرضه و مصرف آنها به صورت ورقههای خشک در سالهای اخیر افزایش یافته است. کاهش شدید سفتی، قهوهای شدن و آلودگی میکروبی عامل اصلی محدودکننده عمر قطعات تازه میوهها میباشد. هدف از این پژوهش، بررسی اثر پیشتیمار فراصوت در مدت زمان 20 و 30 دقیقه بر میزان سفتی و ویژگی حسی(بافت و پذیرش کلی) ورقههای خشک شده سه نوع میوه کیوی، توتفرنگی و موز بود. نتایج نشان داد که با افزایش زمان فراصوت میزان سفتی افزایش یافت. همچنین ویژگیهای حسی ورقههای خشک شده سفتی و پذیرش کلی بهتری بودند. و در بین ورقههای خشک شده میوهها، سفتی ورقه خشک شده موز میزان سفتی بیشتری( 98/7 نیوتن) نسبت به کیوی و توتفرنگی داشت. بنابراین اعمال پیشتیمار فراصوت میتواند در افزایش عمر نگهداری و افزایش سفتی ورقههای خشک شده میوههای کیوی، توتفرنگی و موز به عنوان روش غیرمخرب مورد استفاده قرار گیرد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
The effect of ultrasound pretreatment on the structure and texture of banana, kiwi and strawberry fruits |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
The strength and firmness of fruits is one of the important physical characteristics of quality. This feature is a good measure of the structural condition of the fruit. Kiwi, strawberry and banana fruits are among the fruits whose supply and consumption in the form of dried leaves have increased in recent years. Severe reduction in firmness, browning and microbial contamination is the main factor limiting the life of fresh fruit pieces. The aim of this study was to investigate the effect of ultrasonic pretreatment for 20 and 30 minutes on the firmness and sensory properties (texture and general acceptance) of dried leaves of three types of kiwi fruit, strawberry and banana. The results showed that the stiffness increased with increasing ultrasound time. Also, the sensory properties of the dried sheets were better rigidity and overall acceptance. Among dried fruit slices, dried banana slices had a higher degree of firmness (7.98 (Newton)) than kiwi and strawberry. Therefore, ultrasonic pretreatment can be used as a non-destructive method to increase the shelf life and increase the firmness of dried leaves of kiwi, strawberry, and banana fruits. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
بافت, امواج فراصوت, کیوی, توت فرنگی, موز |
|
نویسندگان مقاله |
Ghazal Mehrad - Agricultural Sciences and Natural Resources University, Mollasani, Khuzestan, Iran
Hassan Zaki Dizaji - Shahid Chamran University of Ahvaz, Iran
Mohammad Hojjati - Agricultural Sciences and Natural Resources University, Mollasani, Khuzestan, Iran
Shaban Ghavami Jolandan - Shahid Chamran University of Ahvaz, Iran
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ncame1400.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-278-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|