سیزدهمین کنگره ملی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران (مکانیک بیوسیستم 1400)

عنوان فارسی بررسی برخی مشخصات فیزیکی و مکانیکی سه اکوتیپ دانه زیره سبز
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش برخی از ویژگی های فیزیکی و مکانیکی اکوتیپ های مختلف دانه زیره سبز متداول در فارس، یزد و خراسان جنوبی اندازه گیری و مقایسه شد. خواص فیزیکی شامل طول، عرض، ضخامت، میانگین قطر هندسی و حسابی، وزن هزاردانه و کرویت بوده و خواص مکانیکی شامل جابجایی در نقطه شکست، چقرمگی، نیرو و انرژی شکست بودند. نتایج نشان داد که اکوتیپ های فارس، خراسان جنوبی و یزد به ترتیب دارای بیشترین ابعاد فیزیکی (طول، عرض، ضخامت، میانگین قطر هندسی و حسابی) بودند. بیشترین ضریب کرویت مربوط به اکوتیپ فارس (43/0) و بعد ازآن اکوتیپ خراسان جنوبی و یزد به ترتیب مقادیر 39/0 و 34/0 کرویت را داشتند. کمترین نیرو و انرژی گسیختگی مربوط به اکوتیپ یزد (N 93/13 و mJ06/31) و بیشترین آن مربوط به اکوتیپ فارس (N 42/35 و mJ41/97) بود. نتایج همچنین نشان داد که با افزایش ابعاد دانه خواص مکانیکی مورد مطالعه دانه زیره سبز افزایش یافت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Investigation of some physical and mechanical properties of three cumin seed ecotypes
چکیده انگلیسی مقاله In this study, some physical and mechanical properties of different cumin seed ecotypes common in Fars, Yazd, and South Khorasan were measured and compared. Physical properties included length, width, thickness, mean geometric and arithmetic diameter, the mass of thousand grains and sphericity, and mechanical properties included displacement at rupture point, toughness, rupture force, and rupture energy. The results showed that the ecotypes of Fars, South Khorasan and Yazd had the highest physical dimensions respectively (length, width, thickness, mean geometric, and arithmetic diameter). The highest sphericity coefficient was related to Fars’s ecotype (0.43) and then the ecotype of South Khorasan and Yazd had 0.39 and 0.34 of sphericity, respectively. The lowest force and rupture energy were related to Yazd ecotype (13.93 N and 31.06 mJ) and the highest was related to Fars’s ecotype (35.42 N and 97.41 mJ). The results also revealed that with increasing grain dimensions, the studied mechanical properties of cumin seeds increased.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله انرژی, خواص مکانیکی, چقرمگی, زیره سبز, نیروی گسیختگی

نویسندگان مقاله مهدی مرادی حسن آباد | Mehdi Moradi
Shiraz University
دانشگاه شیراز

مسلم نامجو | Moslem Namjoo
Shiraz University
دانشگاه شیراز


نشانی اینترنتی http://ncame1400.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-296-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها