سیزدهمین کنگره ملی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران (مکانیک بیوسیستم 1400)

عنوان فارسی تعیین خواص مکانیکی ساقه کرفس و بهینه‌سازی سرعت و زاویه برش به روش سطح پاسخ
چکیده فارسی مقاله کرفس به‏عنوان یکی از محصولات مهم و پرکاربرد در زمینه غذا و دارو شناخته شده است. آگاهی از فرآیند برش این محصول‏ در طراحی سامانه‏های برداشت و پس‏از برداشت آن از اطلاعات مهم و مفید می‏باشد. بنابراین در این مطالعه به بررسی فرآیند برش این محصول با استفاده از دستگاه اینسترون و تیغه با زاویه تیزی 7/1 درجه پرداخته شد. به‏منظور بررسی نحوه و تأثیر سرعت و زاویه برش بر نیروی برش، انرژی لازم برای برش و مدول الاستیسیته کرفس از روش سطح پاسخ استفاده شد. سرعت برش در سه سطح 150، 250 و 350 میلی‏متر بر دقیقه و زاویه برش نیز در سه سطح صفر، 30 و 45 درجه بررسی شد. نتایج این مطالعه نشان داد که روش سطح پاسخ توانایی بررسی و بهینه یابی شرایط حاکم بر برش ساقه کرفس را دارا می‏باشد. همچنین نتایج نشان داده که بیشینه مقدار یروی برش، انرژی لازم برای برش و مدول الاستیسیته در کمینه مقدار سرعت و زاویه برش می‏باشد. بنابراین با استفاده از زوایا و سرعت‏های برش بالاتر می‏توان فرآیند برش را با صرف هزینه‏های کمتر انجام داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Determination of mechanical properties of celery stalk and optimization of cutting speed and angle by response surface method
چکیده انگلیسی مقاله Celery is known as one of the most important and widely used products in the field of food and medicine. Knowledge of the cutting process of this product is important and useful in designing harvesting and post-harvesting systems. In this study, the cutting process was investigated by using an Instron machine equipped by a blade with a sharp angle of 1.7 degrees. In order to investigate the effect of cutting and angle speed on the cutting force, the energy required for cutting and the modulus of elasticity of celery, the response surface method was used. Cutting speed at three levels (150, 250 and 350 mm / min) and cutting angle at three levels (zero, 30 and 45 degrees) were assessed. The results showed that the response surface method has the ability to investigate and optimize the conditions governing on the cutting of celery stalks. The results also showed that the maximum amount of cutting force, energy required for cutting and modulus of elasticity were at the minimum amount of cutting speed and angle. Therefore, by using higher angles and cutting speeds, the cutting process can be done at a lower cost.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله کرفس, نیروی برش, انرژی برش, مدول الاستیسیته, روش سطح پاسخ

نویسندگان مقاله رشید غلامی | Rashid Gholami
Razi university
دانشگاه رازی

حکمت ربانی | Negin Sohrabi
Razi University
دانشگاه رازی

نگین سهرابی | Negin Sohrabi
Tabriz university
دانشگاه تبریز


نشانی اینترنتی http://ncame1400.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-133-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها