نخستین کنفرانس ملی چالشهای محیط زیست: صنعت و معدن سبز

عنوان فارسی بررسی استفاده از ضایعات حاصل از فرآوری آبزیان در جهت کاهش آلودگی های زیست محیطی
چکیده فارسی مقاله چکیده آلودگی محیط زیست در دنیای امروز یکی از مهم ترین مسائلی است که توجه بسیاری را به خود معطوف داشته است. محیط زیست دریایی دارای موجوداتی است که به عنوان یک منبع با ارزش از مواد غذایی و ترکیبات کارکردی شناخته می شوند. ضایعات آبزیان دریایی، منابع طبیعی ارزشمندی هستند که محدوده وسیعی از ویژگی های کارکردی را نشان می دهند و از این رو مواد بالقوه ای برای صنایع پزشکی، زیستی و غذا- دارو می باشند؛ به طوری که در زمان های قدیم، استفاده درست از این ضایعات شناخته نشده و در نتیجه خسارات زیادی به محیط زیست وارد شد. در این مقاله به بررسی اهمیت ضایعات حاصل از فرآوری آبزیان در جهت استفاده از آن ها در ایجاد یک زندگی سالم و به منظور جلوگیری از آلودگی های زیست محیطی پرداخته شده است. نتایج این مطالعه بیان می کند که ترکیبات زیست فعال دریایی از جمله پپتیدهای زیست فعال، کلاژن و ژلاتین، کیتین و کیتوزان، اسیدهای چرب، آنزیم ها، کلسیم و ... به دلیل مزایای بهداشتی و پتانسیل های درمانی میتوانند به عنوان ترکیبات آنتی اکسیدان، ضدفشار خون، ضد تومور، ضدانعقادی و ضد میکروبی و ... در غذاهای کارکردی یا غذا- داروها و داروها استفاده شوند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی A review of the use of waste from aquatic processing to reduce environmental pollutions
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Environmental pollution is one of the most important issues in today world that has attracted mutch attention. The marine environment contains organisms that are known as a valuable source of nutrients and functional compounds. Marine aquatics waste is a valuable natural resourse that exhibits a wide range of functional properties and is therefore a potential material for the medical, biological and food industries; So that in ancient times, the proper use of these wastes was not known and as a result caused a lot of damage to the environment. This article study the importance of waste from aquatics processing in order to use them to creat a healthy life and to prevent environmental pollution. The results of this study indicate that marine bioactive compounds including bioactive peptides, collagen and gelatin. chitin and chitosan, fatty acids, enzymes, calcium, etc due to their health benefits and therapeutic potentials can be used as antioxidant, antihypertensive, anti-tumor, anticoagulant and antimicrobial compounds, etc in functional foods or food- drugs and medicines.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله واژگان کلیدی, فرآوری, آلودگی, ضایعات آبزیان, محیط زیست

نویسندگان مقاله علیرضا ربیع پور | Alireza Rabiepour
University of guilan
دانشگاه گیلان

آریا باباخانی | Aria Babakhani
University of guilan
دانشگاه گیلان


نشانی اینترنتی http://ncec.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-239-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها