دومین کنگره نماتدشناسی ایران

عنوان فارسی اثر بازدارندگی عصاره‌ی هیدروالکلی سیر روی نماتد مولدزخم ریشه (Pratylenchus loosi) در باغ چای
چکیده فارسی مقاله تحقیق حاضر به‌منظور کنترل نماتد مولد زخم ریشه‌ی چای (Pratylenchus loosi Loof, 1960) با استفاده از عصاره­ی هیدروالکلی گیاه سیر (Allium sativum) در شرایط باغ، در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح پایه بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار، در ایستگاه تحقیقات چای فشالم واقع در شهرستان فومن صورت گرفت. فاکتور اول شامل غلظت‌های مختلف عصاره‌های آبی و الکلی گیاهی سیر، هر کدام در چهار سطح (صفر، 1000، 1500 و 2000 پی‌پی‌ام) و فاکتور دوم شامل سه بازه زمانی بهار، تابستان و پاییز بودند. پس از داده‌برداری و ثبت شاخص‌های کمی (عملکرد، وزن تر، وزن خشک و تعداد شاخساره) چای، شاخص‌های کیفی (درصد تانن و درصد عصاره‌ی آبی) میزبان و شاخص‌های بیماری‌زایی نماتد (درصد کاهش جمعیت نماتد در 100 گرم خاک و یک گرم ریشه)، نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده‌ها نشان داد که بین غلظت‌ها و بازه‌های زمانی، اختلاف آماری معنی‌داری در سطح احتمال یک‌درصد وجود داشت. بر اساس نتایج حاصل از مقایسه‌ی میانگین اثر متقابل غلظت×زمان، بیشترین میزان تأثیر عصاره‌ی آبی، در غلظت‌های 1000 پی‌پی‌ام در زمان برداشت در فصل بهار و 2000 پی‌پی‌ام در زمان برداشت در فصل پاییز به‌دست آمد. هم‌چنین عصاره‌ی اتانولی در غلظت‌های 1500 پی‌پی‌ام در زمان برداشت در فصل پاییز و 2000 پی‌پی‌ام در زمان برداشت در فصل بهار، بهترین تأثیر را نشان دادند. شایان ذکر است که میزان اثرگذاری تیمارها، در شاخص‌های درصد تانن، درصد عصاره‌ی آبی و درصد کاهش جمعیت نماتد در ریشه، به‌مراتب بیشتر از سایر شاخص‌های مورد بررسی بود.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of hydroalcoholic extract of garlic on root lesion nematode of tea (Pratylenchusloosi) in garden
چکیده انگلیسی مقاله The purpose of this research was to control the tea root lesion nematode (Pratylenchus loosi Loof, 1960) using the hydroalcoholic extract of garlic (Allium sativum) in garden conditions, in the form of a factorial design with a basic design of randomized complete blocks with three replications. Fashalam tea research station was located in Fuman country. The first factor included different concentrations of aqueous and ethanol extracts of garlic, each at four levels(0, 1000, 1500, and 2000 ppm) and the second factor included three periods of time: spring, summer, and autumn. After collecting data and recording quantitative indicators (yield, fresh weight, dry weight and number of shoots), qualitative indicators (tannin percentage and water extract percentage) and nematode pathogenicity indices (reduction percent of nematode population in 100 grams of soil and 1 gram of root), the result of analysis of variance of the data showed that there is a statistically significant difference between the concentrations and time intervals at the 1% probability level.Based on the results of the comparison of the average interaction effect of concentration × time, the maximum effect of aqueous extract was obtained at concentrations of 1000 ppm during spring time and 2000 ppm during autumn time. Also, ethanolic extract showed the best effect at 1500 ppm concentrations in autumn time and 2000 ppm in spring time. Also, the effectiveness of the treatments in the indices of tannin percentage, water extract percentage and the reduction percentage of nematode population in the root was higher than the other investigated indicators.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله تانن, عصاره‌ی گیاهی, مهار زیستی

نویسندگان مقاله ثمانه ضیاء غریب | Samaneh Xia Gharib


سالار جمالی | Salar Jamali


علی سراجی | Ali Seraji


صنم صفائی چائی کار | Sanam Safaei chaeikar


ابوالفضل یحیوی آزاد | Aboulfazl Yahyavi Azad



نشانی اینترنتی http://inems2.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-138-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها