نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی اثر نانوکلات‌آهن و تیمارهای غذایی بر محتوی کلروفیل و کاروتنوئید شنبلیله (Trigonella foenum-graecum )
چکیده فارسی مقاله افزایش خواص اثربخش گیاهان با شیوه‌های متعدد، همواره موضوع قابل توجهی بوده است. در میان عوامل مختلف، سنجش میزان تأثیرگذاری عناصر غذایی از اهمیت خاصی برخوردار است. به‌منظور بررسی اثر نانوکلات آهن و محلول‌های غذایی با میزان نیتروژن تغییر یافته بر محتوی رنگیزه‌های کلروفیل و کاروتنوئید گیاه شنبلیله، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در گلخانه کاملاً کنترل شده دانشگاه تحصیلات تکمیلی و فناوری پیشرفته کرمان در سال 1393 انجام شد. تیمارهای مورد بررسی در آزمایش، شامل تغییر در میزان نیتروژن محلول غذایی با دو سطح (نیتروژن 5/0 و نیتروژن 5 میلی‌مولار) و مصرف نانو کلات آهن جدا از محلول غذایی با دو سطح (0 و 2000 میلی‌گرم بر لیتر) بود. نتایج نشان داد اثرات ساده و متقابل نیتروژن و آهن بر محتوی رنگیزه‌های کلروفیل و کاروتنوئید گیاه شنبلیله، به ترتیب در سطح یک درصد (P< 0.01) و پنج درصد (P< 0.05) از لحاظ آماری معنیدار بود. بر طبق یافته‌های این تحقیق، نانوکلات آهن در مقایسه با سیترات آهن موجود در محلول غذایی، در هر دو حالت سطح نیتروژن، سبب افزایش محتوی هر دو رنگیزه کلروفیل و کاروتنوئید در گیاه شنبلیله شد در حالیکه با کاربرد نانوکلات آهن افزایش معنی‌دار فقط در محتوای کلروفیل و در شرایط عادی بودن میزان نیتروژن محلول مشاهده شد(P< 0.05) .
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ترکیبات زیستی فعال، رنگیزه، طیف‌سنج، عناصر غذایی، گلخانه

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله Nadia Bahremand -

Saeed Mirzaei -


نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها