نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی بررسی کمیت و کیفیت اسانس برگ پنج‌انگشت (Vitex pseudo-negundo) در مراحل مختلف رشد آنتوژنیک
چکیده فارسی مقاله گیاهان دارویی و معطر دارای کاربردهای متعددی در زمینه‌های گوناگون می‌باشند. میزان و ترکیبات اسانس‌ها بسیار وابسته به عوامل خارجی و داخلی می‌باشد که مرحله برداشت آنتوژنیک نیز از آن جمله است. بنابراین دانستن زمان برداشت بهینه برای تولید اسانس با کمیت و کیفیت بالا ضروری می‌باشد. در پژوهش حاضر، تنوع در میزان و ترکیبات اسانس برگ گیاه پنج‌انگشت در دو مرحله مختلف آنتوژنیکی شامل قبل و هنگام گلدهی مورد بررسی قرار گرفت. اسانس نمونه‌های خشک شده به روش تقطیر با آب استخراج شد. عملکرد اسانس (وزنی-وزنی%) به‌طور معنی‌داری در برگ‌های حین گلدهی (43/0%) نسبت به برگ‌های قبل از گلدهی (25/0%) افزایش یافت. ترکیبات اسانس به‌وسیله دستگاه‌های GC و GC-MS شناسایی گردید. ترکیبات عمده در این دو مرحله شامل آلفا-پینن (%2/30-4/25)، لیمونن (%5/12-9/11)، آلفا-ترپینیل‌استات (%5/29-6/22) و ای-کریوفیلن (%6/11-6/7) می‌باشد. تنها ترکیب آلفا-ترپینل‌استات در مرحله گلدهی بیشترین مقدار را داشت و سایر ترکیبات عمده اسانس در مرحله قبل از گلدهی بیشترین مقدار را دارا بودند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گیاهان معطر، مراحل برداشت، رشد فنولوژیکی، آلفا-پینن، لیمونن

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله Tahereh Movahhed -

Mohammad Saharkhiz -

Ahmad Khosravi -

Fatemeh Raof fard -


نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها