نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی بررسی مراحل ریزش فیزیولوژی میوه پرتقال تامسون ناول و نارنگی‌های انشوی میاگاوا و سوجی‌یاما در مناطق مختلف شهرستان ساری
چکیده فارسی مقاله به‌منظور بررسی تفاوت زمان ریزش فیزیولوژی در دو رقم نارنگی‌‌ انشو شامل میاگاوا و سوجی‌یاما (Citrus unshiu cv. Sugiyama, Miyagawa) و پرتقال تامسون ناول (Citrus sinensis cv. Thomson Navel) در سه منطقه کوهپایه، دشت و نوار ساحلی شهرستان ساری، آزمایشی به‌صورت تجزیه مرکب مکان در قالب بلوک‌های کامل تصادفی با 5 تکرار به اجرا درآمد. نتایج به‌ دست آمده نشان داد که در همه ارقام مورد مطالعه، شروع و پایان ریزش فیزیولوژی میوه، در منطقه کوهپایه زودتر از مناطق دشت و نوار ساحلی اتفاق می‌افتد. این در حالی است که در منطقه کوهپایه‌ای طول دوره ریزش فیزیولوژی نارنگی سوجی‌یاما نسبت به مناطق دشت و نوار ساحلی طولانی‌تر بوده است. همچنین تفاوت بین ارقام‌ نشان داد که ریزش در پرتقال تامسون ناول زودتر آغاز شده، ولی با توجه به کوتاه‌تر بودن طول دوره ریزش در نارنگی میاگاوا، ریزش فیزیولوژی آن زودتر پایان یافت و میوه‌ها سریع‌تر از ارقام دیگر به مرحله انبساط سلولی رسیدند. در همه ارقام مورد آزمایش پایان ریزش فیزیولوژی هم‌زمان با آغاز مرحله دوم رشد میوه و پایان دوره تقسیم سلولی بود. با توجه به تفاوت فنولوژی ارقام مختلف، در مناطقی با فیزیوگرافی یکسان و نیز تفاوت فنولوژی یک رقم در مناطق با فیزیوگرافی مختلف، شناخت این مراحل در هر منطقه برای هر رقم و مدیریت بهینه نهاده‌ها متناسب با خصوصیات این مراحل می‌تواند در افزایش عملکرد، راندمان اقتصادی و پایداری تولید بسیار مؤثر باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اقلیم، ریزش جودرو،‌ مازندران، مرکبات

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله Jalal Mahdavi -

Negin Akhlaqi -

Ali Kangarshahi -


نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها