نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی ارزیابی فیتوشیمیایی30 رقم گل داوودی (Chrysanthemum morifolium Ramat.)
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه برای اولین بار ترکیبات فرار موجود در اسانس گلبرگ‌های گل داوودی، که از ارقام تجاری و مهم گل زینتی در دنیا و ایران می‌باشند، مورد ارزیابی قرار گرفتند. به‌منظور بررسی میزان تنوع ژنتیکی 30 رقم گل داوودی با استفاده از صفات فیتوشیمیایی، در قالب طرح بلوک کاملا تصادفی در سه تکرار در شهرستان خرم‌آباد، استان لرستان بررسی گردید. آنالیز و شناسایی ترکیبات فرار با استفاده از دستگاه GC/MS نشان داد سزکوئی‌ترپنn-Decane، Chrysanthenone، Myrcene و 𝛼 -Pinene جزء ترکیب اصلی و مشترک اسانس تمام ارقام مورد مطالعه بودند. در این مطالعه عملکرد اسانس گیاه از 62/0-4/0 درصد حجمی/وزنی در ماده خشک به‌دست آمد. در تجزیه کلاستر ارقام به سه گروه اصلی تقسیم-بندی شدند. ارقام ʼنازگلʻ، ʼگلنارʻ و ʼفریبرزʻ در گروه اول با بیشترین درصد n-Decane از سایر ارقام متمایز شدند. پتانسیل بالای مونوترپن 𝛼 -Pinene در درمان و پیشگیری بیماری-های عفونتی به اثبات رسیده است. به خاطر تنوع گونه‌ها و شرایط رشد داوودی، ترکیبات شیمیایی موجود در آن‌ها نیز کاملاً متفاوت بودند و در بین ارقام مورد بررسی در این مطالعه اختلاف عمدتا وابسته به گونه‌ی گیاهی بود. به سبب یکنواختی کشت و شرایط آب و هوایی، تنوع صفات مربوط به عوامل ژنتیکی می‌باشد، بنابراین انتخاب برای بهبود ژنتیکی مفید است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تنوع ژنتیکی، تجزیه خوشه‌ای، گل داوودی، 𝛼 -Pinene Chrysanthenone

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله Abdolah Ehtesham nia -

Shirin Taghipour -

Hasan Moomivand -


نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها