نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی برهمکنش سه رقم نارنگی کلمانتین (کادوکس، نولز و ماریسول) روی برخی از پایه‌های مرکبات
چکیده فارسی مقاله نارنگی کلمانتین به دلیل مقاومت به سرما، زودرسی، عطر و طعم و مزه در شمال ایران از جایگاه قابل توجهی برخوردار است. مطالعه‌ای به‌منظور تعیین زمان مناسب برداشت و همچنین بررسی خصوصیات کمی و کیفی میوه در زمان برداشت در طی انبارداری و عمر انباری ارقام جدید نارنگی کلمانتین شامل نولز (Nules) و ماریسول (Marisol) و نارنگی کلمانتین رایج در منطقه (شاهد) روی پایه‌های نارنج، پونسیروس، سیتروملو و سیترنج با سه تکرار و طی دو سال انجام شد. بلافاصله بعد از برداشت میوه‌ها صفاتی چون وزن، TSS، TA، TSS/TA، رنگ سطح پوست میوه، pH، EC، درصد آب میوه، میزان ویتامین ث اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که اثر متقابل سال در پایه از نظر عرض میوه، وزن میوه و درصد مواد جامد محلول در سطح احتمال یک درصد معنی‌دار شد. اثر ساده رقم بر روی وزن میوه، تعداد بذر و در صد مواد جامد محلول در سطح احتمال یک در صد معنی‌دار شد. اثرات سال در رقم در عرض میوه ضخامت پوست و تعداد بذر TSS, و TA در سطح احتمال یک در صد معنی‌دار شد. اثر متقابل پایه در رقم بر وزن میوه ضخامت پوست تعداد بذر TSS,% و TA % معنی‌دار شد. اثرات متقابل سال در پایه در رقم بر وزن میوه و TA% معنی‌دار شد. رقم ماریسول رنگ‌گیری بیشتر و سریع‌تری نسبت به دو رقم دیگر داشت. همچنین میزان ویتامین ث کاهش معنی‌داری را برای هر سه رقم روی هر دوپایه نسبت به زمان قبل از ورود به سردخانه داشت. با توجه به نتایج بدست آمده از نظر زودرسی به ترتیب میوه‌های رقم ماریسول، نولز و شاهد بر اساس شاخص‌ها و استانداردهای رسیدگیTSS،TA، رنگ پوست میوه و TSS/TA از اواخر مهر تا اوایل آبان قابلیت برداشت و عرضه به بازار مصرف را دارند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مرکبات، نولز، ماریسول، کلمانتین

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله Farhad Rafat -

Bahman Dadashzadeh -

Behrooz Golein -

Masomeh Kiaashkorian -


نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها