نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی تأثیر کاربرد هیومیک اسید و ورمی کمپوست بر اسانس و رنگیزه‌های فتوسنتزی گیاه شمعدانی عطری
چکیده فارسی مقاله مدیریت مصرف کود یک عامل مهم در موفقیت کشت گیاهان می‌باشد و در این بین شناسایی کودهای بیولوژیک سازگار با طبیعت و مناسب برای رشد و نمو گیاهان می‌تواند اثرات مطلوبی بر شاخص‌های کمی و کیفی محصول داشته باشد. به‌منظور بررسی اثر کاربرد ورمی‌کمپوست و هیومیک اسید بر برخی صفات کمی و کیفی شمعدانی عطری (Pelargonium graveolens L.) آزمایشی به‌صورت فاکتوریل دو عاملی در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام پذیرفت. فاکتورها شامل کاربرد ورمی‌کمپوست در سه سطح (صفر، 20 و 30 درصد حجمی) و هیومیک اسید در چهار سطح (شاهد، 500، 1000 و 2000 میلی‌گرم در لیتر) بودند. نتایج نشان داد کاربرد ورمی‌کمپوست در مقایسه با عدم مصرف آن به‌طور معنی‌داری باعث بهبود صفات گردید. ورمی‌کمپوست در سطح 20 درصد منجر به حصول بیشترین درصد اسانس گردید. بیشترین مقدار رنگدانه‌های گیاهی (کلروفیل و کاروتنوئید) و عملکرد اسانس از تیمار 30 درصد حجمی ورمی‌کمپوست به دست آمد. کاربرد هیومیک اسید به میزان 500 میلی‌گرم در لیتر بیشترین تأثیر را در مقایسه با سایر سطوح بر صفات اندازه‌گیری شده داشت. ازآنجاکه کاربرد 30 درصد حجمی ورمی‌کمپوست منجر به حصول بالاترین عملکرد اسانس گردید، لذا به‌منظور استحصال بیشترین میزان اسانس تیمار تلفیقی 30 درصد حجمی ورمی‌کمپوست×500 میلی‌گرم در لیتر هیومیک اسید توصیه می-گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ورمی‌کمپوست، هیومیک اسید، شمعدانی عطری، عملکرد اسانس

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله Fatemeh Nasehi -

Leila Hakimi -


نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها