نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی بررسی علل برخی نارسائی‌ها در باروری و تشکیل میوه در خرما
چکیده فارسی مقاله خرما یکی از مهم‌ترین میوه‌های مناطق گرمسیری است که نقش مهمی در پایداری این مناطق دارد. گیاهی تک‌لپه‌ای و دوپایه است که برای تولید اقتصادی نیازمند گرده‌افشانی دستی دارد. گرده‌افشانی لازمه تشکیل میوه تجاری در این محصول می‌باشد. گل خرما دارای سه برچه است در جریان باروری لوله گرده از مسیر خامه گذشته و خود را به کیسه جنینی درون یکی از برچه‌ها می‌رساند. تحت تأثیر ترشحات هورمونی ناشی از باروری جداره تخمدان تحریک و میوه شروع به رشد می‌نماید و مراحل مختلف نمو فیزیولوژی را دنبال می‌نماید. هرگونه نارسائی در این جریان منجر به تشکیل میوه‌های سه برچه‌ای ناهنجار خواهد شد. در این بررسی با گرده‌افشانی ارقام مجول و برحی روند باروری مورد مطالعه قرار گرفت. در فاصله 12 روز بعد از گرده‌افشانی علائم ظاهری نشانه دهنده باروری قابل مشاهده شدند و در 25 روز بعد از گرده‌افشانی به حداکثر خود رسیدند. در ارزیابی‌های میکروسکوپی هم شواهد باروری قابل رصد بودند. اما در رقم برحی با وجود طبیعی بودن ساختمان مادگی کیسه جنینی به‌خوبی شکل نگرفته و با وجود رشد لوله گرده میوه سه برچه‌ای ایجاد می‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله خرما، برحی، مجول، میوه سه برچه‌ای، گرده‌افشانی، باروری

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله Abdolreza Kavand -

Ali Ebadi -

Rahim Khademi -


نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها