نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی تأثیر کاربرد هورمون سالیسیلیک اسید بر بنه زعفران و نقش آن بر برخی صفات گل
چکیده فارسی مقاله زعفران از گیاهان با ارزش دارویی می‌باشد، که به دلیل تریپلوئید بودن )زعفران خوراکی (3n=24 عقیم بوده و لذا تکثیر آن به‌صورت رویشی و از طریق بنه دختری صورت می‌گیرد. امروزه از ترکیباتی استفاده می‌شود که موجب بهبود فعالیت‌های متابولیکی گیاه می‌شود. یکی از مهم‌ترین این ترکیبات اسید سالیسیلیک است. به‌منظور بررسی اثر این شبه‌هورمون بر زعفران ایرانی آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران انجام گرفت. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل فاکتور اول هورمون سالیسیلیک اسید در سه سطح (عدم کاربرد و کاربرد با غلظت 1میلی مولار و کاربرد با غلظت 2 میلی ‌مولار) به‌صورت پرایمینگ (آغشته‌کردن) بنه‌ها پیش از کاشت و فاکتور دوم، دو اندازه مختلف کورم زعفران که شامل کورم‌های ریز ( 5-3 گرم) و کورم‌های درشت (10- 8 گرم)، مورد مطالعه قرار گرفتند. صفات مورد بررسی شامل وزن تر گل، وزن تر کلاله و زمان تا آغاز گلدهی می‌باشد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده‌ها نشان داد اثر اسید سالیسیلیک بر وزن تر گل، و همچنین اثر وزن بنه بر تیمار وزن تر گل و وزن تر کلاله معنی‌دار بود. اثر متقابل وزن بنه و تیمار اسید سالیسیلیک بر هیچ‌کدام از صفات معنی-دار نبود. نتایج مقایسه میانگین‌ها نشان داد بیشترین وزن ترگل مربوط به تیمار اسید سالیسیلیک با غلظت 2 میلی‌مولار به مقدار 90/248 میلی‌گرم و همچنین بیشترین وزن کلاله مربوط به بنه‌های با وزن بیشتر به مقدار63/16 میلی‌گرم بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید سالیسیلیک، پرایمینگ، زعفران، بنه

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله Shirin Ansariyan -

Iraj Dadi -

Majid Ghorbani -

Elyas Soltany -


نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها