نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی برخی از آلبالوهای بومی ایران
چکیده فارسی مقاله ایران دارای تنوع نسبتاً بالایی از درختان آلبالو است. در راستای برنامه‌های به نژادی آلبالو، این پژوهش با هدف شناخت بهتر ویژگی‌های پومولوژی ژنوتیپ‌های آلبالوی ایران انجام شد. در حال حاضر تعداد قابل توجهی از این ژنوتیپ‌ها به‌منظور معرفی ارقام و پایه‌های جدید در ایستگاه تحقیقات باغبانی مشکین‌دشت پژوهشکده سردسیری و معتدله موسسه علوم باغبانی جمع‌آوری شده است. بدین منظور 32 صفت( کیفی، کمی و بیوشیمیایی) مربوط این ژنوتیپ‌ها طی مورد ارزیابی قرار گرفت . نتایج تجزیه واریانس نشان داد ژنوتیپ‌های مورد بررسی از نظر کلیه صفات با یکدیگر تفاوت معنی‌داری را نشان داد و بین ژنوتیپ‌ها از نظر این خصوصیات تفاوت وجود داشت. مقایسه دو کلاستر صفات کمی و صفات کیفی نشان داد، که صفات کیفی بیشتر از صفات کمی قادر به گروه‌بندی ژنوتیپ‌های مختلف بودند و دارای تنوع بیشتری هستند، به‌طوری‌که بر اساس صفات کیفی ژنوتیپ‌ها در 20 خوشه طبقه‌بندی‌شده‌اند. ژنوتیپ‌های 5222 و 5223 دارای بیشترین وزن میوه و طول میوه بودند و ژنوتیپ 5185 از نظر پذیرش کلی میوه، رنگ میوه، طعم و کیفیت ظاهری میوه دارای برتری نسبت به سایرین بود. بیش از 9/88 % ژنوتیپ‌های مورد بررسی از نظر رنگ گوشت، قرمز تیره هستند. درنتیجه می‌توان در مصرف تازهخوری و صنعت از این ژنوتیپها استفاده شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آلبالو، تنوع ژنتیکی، مصرف تازهخوری، ارقام مناسب، پانل تست، ارقام امیدبخش

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله Naser Bouzari -

Sepideh Shirani -

Narges Rad mohtasham -


نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها