نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی مطالعه تعدادی از ویژگی‌های کمی و کیفی میوه ذغال‌اخته (Cornus mas L.) تحت دماهای مختلف انبارداری
چکیده فارسی مقاله میوه‌ها غنی از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی هستند که از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد و مضر اکسیژن که منجر به ایجاد سرطان و بیماری‌های قلبی می‌شوند، حفاظت می‌کنند. دما یکی از فاکتورهای محیطی مؤثر در حفظ کیفیت پس از برداشت میوه می‌باشد که خصوصیات ظاهری و ارزش غذایی میوه را تحت تأثیر قرار می‌دهد. دما با تأثیر بر سرعت تنفس محصول و تسریع فرآیند‌های اکسایشی و کاهشی که موجب تخریب برخی از مواد آنتی‌اکسیدانی گردیده و باعث افزایش سرعت فرآیند رسیدگی میوه و نهایتاً مرگ محصول می‌گردد. میوه ذغال‌اخته فرازگرا می‌باشد و عمر انبارمانی کوتاهی دارد. در این مطالعه پس از انتخاب میوه‌های ذغال-اخته تیمار پوششی چیتوسان با غلظت 1% بر روی میوه‌ها اعمال گردید و سپس میوه‌ها در دمای اتاق(شاهد)، 0، 5 و 10 درجه سانتی‌گراد نگهداری شدند. هر هفت روز یک‌بار از زمان شروع آزمایش نمونه‌های تیمار شده از سردخانه خارج شده و اندازه‌گیری شاخص‌های مورد مطالعه صورت گرفت. نتایج حاصله نشان داد که بیشترین میزان مواد جامد محلول کل در نمونه‌های شاهد و روز 14، بیشترین میزان اسیدیته در تمامی دماها در روز صفر، بیشترین میزان pH در دمای 5 درجه سانتی‌گراد و در روز 21، بیشترین میزان فنل کل در نمونه‌های شاهد و در روز 21 و بیشترین میزان آنتوسیانین کل در نمونه‌های با دمای 10 درجه سانتی-گراد و در روز 7 وجود داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ارزش غذایی، پوشش خوراکی، دما، ذغال‌اخته، عمر انبارمانی

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله Mrayam Esmaili -

Asghar Ebrahimzadeh -

Hamid Hassanpour -

Mohammad Hassanpour -


نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها