|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر مقادیر مختلف عناصر پتاسیم، کلسیم، منیزیم و آهن بر عملکرد کمی و کیفی توتفرنگی در کشت هیدروپونیک |
|
چکیده فارسی مقاله |
این پژوهش با هدف بررسی تأثیر سطوح مختلف عناصر غذایی پتاسیم (310 K1: و 621 K2: گرم در لیتر)، منیزیم (Mg1: 200 و Mg2: 250 گرم در لیتر)، کلسیم (205 Ca1:، Ca2: 410 و Ca3: 615 گرم در لیتر) و آهن (42/0 Fe1:، Fe2: 1/26 و Fe3: 1/2 درصد) بر خصوصیات مورفولوژیک و فیزیولوژیک توتفرنگی در سه تکرار و بر پایه طرح کاملاً تصادفی انجام پذیرفت. هر چهار عنصر غذایی موردبررسی اثر معنیداری بر تولید گل و میوه توتفرنگی داشت. با توجه به نتایج بهدستآمده از این بررسی بیشترین سطح برگ با 916 سانتیمتر مربع در تیمار K2:Mg2:Ca3 به دست آمد. شاخص کلروفیل نیز تحت تأثیر هر چهار عنصر غذایی موردمطالعه افزایش یافت. طول و عرض میوههای توتفرنگی تحت تأثیر کاربرد هر چهار عنصر غذایی موردبررسی افزایش یافت. عنصر غذایی منیزیم تأثیر معنیداری بر عملکرد توتفرنگی نداشت، ولی سه عنصر غذایی پتاسیم، کلسیم و آهن اثر معنیداری بر این صفت داشتند. بیشترین عملکرد توتفرنگی با 123 و 125 گرم در تیمار K1:Ca3:Fe3 و K2:Ca2:Fe3 به دست آمد. در این دو تیمار عملکرد توتفرنگی در مقایسه با K1:Ca1:Fe1 به ترتیب 1/48 و 6/50 درصد بیشتر بود. با توجه به اهمیت اقتصادی عملکرد توتفرنگی و اهمیت مصرف مقادیر پایین عنصر غذایی جهت کاهش هزینههای تولید، تیمار K1:Ca3:Fe3 جهت افزایش عملکرد توتفرنگی پیشنهاد میشود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
توتفرنگی، عناصر غذایی، مورفولوژی، کیفیت |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
Fatemeh Zaferanlou -
Minoo Noori -
Marzieh Pourasl -
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
دریافت فایل مقاله |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|