نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی تأثیر مقادیر مختلف عناصر پتاسیم، کلسیم، منیزیم و آهن بر عملکرد کمی ‌و کیفی توت‌فرنگی در کشت هیدروپونیک
چکیده فارسی مقاله این پژوهش با هدف بررسی تأثیر سطوح مختلف عناصر غذایی پتاسیم (310 K1: و 621 K2: گرم در لیتر)، منیزیم (Mg1: 200 و Mg2: 250 گرم در لیتر)، کلسیم (205 Ca1:، Ca2: 410 و Ca3: 615 گرم در لیتر) و آهن (42/0 Fe1:، Fe2: 1/26 و Fe3: 1/2 درصد) بر خصوصیات مورفولوژیک و فیزیولوژیک توت‌فرنگی در سه تکرار و بر پایه طرح کاملاً تصادفی انجام پذیرفت. هر چهار عنصر غذایی موردبررسی اثر معنی‌داری بر تولید گل و میوه توت‌فرنگی داشت. با توجه به نتایج به‌دست‌آمده از این بررسی بیشترین سطح برگ با 916 سانتی‌متر مربع در تیمار K2:Mg2:Ca3 به دست آمد. شاخص کلروفیل نیز تحت تأثیر هر چهار عنصر غذایی موردمطالعه افزایش یافت. طول و عرض میوه‌های توت‌فرنگی تحت تأثیر کاربرد هر چهار عنصر غذایی موردبررسی افزایش یافت. عنصر غذایی منیزیم تأثیر معنی‌داری بر عملکرد توت‌فرنگی نداشت، ولی سه عنصر غذایی پتاسیم، کلسیم و آهن اثر معنی‌داری بر این صفت داشتند. بیشترین عملکرد توت‌فرنگی با 123 و 125 گرم در تیمار K1:Ca3:Fe3 و K2:Ca2:Fe3 به دست آمد. در این دو تیمار عملکرد توت‌فرنگی در مقایسه با K1:Ca1:Fe1 به ترتیب 1/48 و 6/50 درصد بیشتر بود. با توجه به اهمیت اقتصادی عملکرد توت‌فرنگی و اهمیت مصرف مقادیر پایین عنصر غذایی جهت کاهش هزینه‌های تولید، تیمار K1:Ca3:Fe3 جهت افزایش عملکرد توت‌فرنگی پیشنهاد‌‌‌‌‌ می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله توت‌فرنگی، عناصر غذایی، مورفولوژی، کیفیت

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله Fatemeh Zaferanlou -

Minoo Noori -

Marzieh Pourasl -


نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها