|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی میکروسکوپی مراحل تشکیل دانه و سقط جنین در انگور بیدانه ایرانی |
|
چکیده فارسی مقاله |
انگور سلطانین از مهمترین ارقام بیدانه (استنوسپرموکارپ) بهشمار میآید که علت بی-بذری در آن، تحلیل رفتن جنین ذکر شده است. بررسی مراحل نمو دانه و تعیین زمان سقط جنین، میتواند در کارهای اصلاحی و مطالعات زیستشناسی حائز اهمیت باشد. با توجه به مشکلات خاص تهیه نمونههای میکروسکوپی از گیاهان چندساله، در این پروژه رشد و نمو بذر با استفاده از تکنیکهای بافتشناسی کلاسیک مورد بررسی قرار گرفته است. نمونهها از ایستگاه تحقیقاتی کهریز ارومیه برداشت شدند و سپس در تثبیتکننده قرار گرفتند. در ادامه نمونهها پارافیندهی شده و سپس با میکروتوم برش زده شدند. در نهایت پس از رنگآمیزی با روش پاس- هماتوکسیلن، مراحل لقاح، رشد و نمو جنین، پوستهها و آندوسپرم توسط میکروسکوپ نوری بررسی و از ساختار تخمک و بذر عکسبرداری شد. بررسیها نشان داد که در رقم بیدانه، پس از لقاح مضاعف، رشد و نمو سلول تخم و آندوسپرم دچار تأخیر میشود. یعنی سلول تخم پس از گردهافشانی، اولین تقسیم خود را انجام داده و سلولهای رأسی و تحتانی تشکیل شده بود؛ ولی پس از آن، تقسیمها متوقف شد. در 20 روز پس از گردهافشانی، یکسری رسوبات قهوهای رنگ در اطراف سلول تخم مشاهده شد. تقسیم آندوسپرم نیز بهصورت هستههای آزاد در کیسه جنینی مشاهده شدند؛ ولی ادامه روند متوقف شد. همچنین در دیوارههای عرضی سلولها، بهطور کاملاً مشخصی ضخیمشدگی دیده شد. در مراحل پایانی، در سلولهای بافت خورش، جمعشدگی و دژنرهشدن مشاهده شد و پوسته داخلی نیز از پوسته خارجی جدا شده بود. یکی از مهمترین عوامل موفقیت در تکنیک نجات جنین، سن برداشت جنین یا تخمک است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
فیکساتور، پارافیندهی، میکروتوم و رنگآمیزی |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
Mahdi Mohammadi -
Mohammadreza Dadpour -
Ali Eskandari -
Azam Borzoyi -
Elham Kazemi -
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
دریافت فایل مقاله |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|