نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی بررسی تأثیر نسبت‌های مختلف ساکارز به گلوکز بر رشد و تولید رزمارینیک اسید در کشت سوسپانسیون سلولی بَرازَمبِل
چکیده فارسی مقاله پروسکیا آبروتانوئیدس کارل (karel Perovskia abrotanoides) متعلق به خانواده نعناع است. یک گیاه دارویی محلی ایرانی است که نام فارسی رایج آن بَرازَمبِل می‌باشد. چندین نوع از ترکیبات شیمیایی از جمله ترپنوئیدها، اسیدهای فنولی مانند رزمارینیک اسید و ترکیبات دی‌ترپنی چربی دوست که به تانشینون معروف‌اند، در این گیاه گزارش شده است. نوع و غلظت قندها تأثیر متفاوتی بر روی واکنش‌های فیزیولوژیکی در شرایط کشت درون شیشه‌ای دارند. علاوه بر نقش متابولیکی آن‌ها، به‌عنوان یک تنظیم‌کننده پتانسیل اسمزی نیز عمل می-کنند. تولید و تجمع رزمارینیک اسید در کشت سوسپانسیون سلولی تحت تأثیر نوع و غلظت قند قرار می‌گیرد. در این پژوهش اثر شش نسبت (3:1،3:2،4:1،4:2،5:1،5:2) ساکارز به گلوکز بر رشد سلول‌ها و تولید رزمارینیک اسید در کشت سوسپانسیون سلولی بَرازَمبِل مورد بررسی قرار گرفت. داده‌برداری 35 روز بعد از کشت صورت گرفت. نتایج مقایسه میانگین‌ها مشخص کرد که اختلاف معنی‌داری بین نسبت‌های مختلف ساکارز به گلوکز از نظر میانگین نتایج کلی وجود دارد. نتایج نشان داد که محیط موراشیک و اسکوک (اِم اِس) حاوی 10 گرم بر لیتر گلوکز و 40 گرم بر لیتر ساکارز در مقایسه با کاربرد فقط 3 درصد ساکارز به‌تنهایی (شاهد) به ترتیب منجر به افزایش 7/1، 5/1 و 2 برابری در وزن تر، وزن خشک و تولید رزمارینیک اسید گردید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بَرازَمبِل، نعناعیان، کشت سوسپانسیون سلولی، ساکارز، گلوکز، رزمارینیک اسید

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله Shahla Ghaderi -

Mohammadhossein Mirjalili -

Samad Ebrahimi -


نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها