نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی، میزان اسید آسکوربیک و فنل کل در نسترن زرد ایرانی (Rosa foetida Herrm.) و نسترن معمولی (Rosa canina L.) جمع‌آوری‌شده از آذربایجان غربی
چکیده فارسی مقاله تعدادی از گونه‌های جنس رز ازجمله نسترن کوهی و نسترن زرد به‌صورت بومی در نقاط مختلف ایران می‌رویند. در این مناطق از گلبرگ‌های این گیاه در تهیه مربا و از میوه رسیده آن به‌صورت تازه خوی استفاده می‌شود. از نقطه‌نظر طب سنتی میوه رزها به‌عنوان داروی گیاهی برای درمان برخی از بیماری‌ها استفاده می‌شده‌اند. میوه‌ی آن‌ها سرشار از پلی‌فنول‌ها و سایر مواد آنتی‌اکسیدان می‌باشند. بر اساس بررسی منابع گزارشی در مورد خواص آنتی‌اکسیدانی یا مواد مؤثره نسترن زرد یافت نشد. این پژوهش به‌منظور بررسی اثر خاصیت آنتی‌اکسیدانی و میزان ترکیبات گیاهی دو گونه رز یادشده انجام گرفت تا از نخستین گام‌ها برای شناساندن ارزش دارویی این گیاه باشد. در این راستا، میوه‌ی دو گونه مورد نظر از سه مکان مختلف در شهرستان تکاب آذربایجان‌غربی جمع‌آوری و از نظر مقدار پلی‌فنول، مقدار اسیدآسکوربیک و ظرفیت آنتی‌اکسیدان بررسی شدند. نتایج نشان داد که مقدار پلی‌فنول، اسیدآسکوربیک و ظرفیت آنتی‌اکسیدان هر دو گونه‌ی نسترن زرد و معمولی در هر سه منطقه قابل توجه بود هرچند که بین دو گونه اختلاف معنی‌داری از نظر ظرفیت آنتی‌اکسیدان و اسیدآسکوربیک وجود داشت به‌طوری‌که نسترن زرد دارای قدرت آنتی‌اکسیدانی بیشتری از نسترن معمولی بود درحالی‌که مقدار اسیدآسکوربیک نسترن معمولی بیشتر از نسترن زرد بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله طب سنتی ، DPPH، داروهای گیاهی، نسترن زرد، ویتامین ث

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله Zahra Nooralizadeh -

Shahpour Khangholi -

Orang Khademi -


نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها