|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
تولید متابولیت ثانویه آلیسین از طریق القای کالوسزایی در موسیر ایرانی |
|
چکیده فارسی مقاله |
موسیر ایرانی با نام علمی Allium hirtifolium Boiss گیاهی چندساله از خانواده Alliaceae است که بهصورت وحشی در مراتع و دامنه رشتهکوه زاگرس میروید. این پژوهش با هدف بررسی باززایی غیرمستقیم پیازچه از طریق تولید کالوس و مقایسه مقدار آلیسین کالوس و پیازچههای باززایی شده موسیر ایرانی انجام گردید. برای این منظور ریز نمونههای دارای صفحه پایگاهی در محیط کشت MS دارای غلظتهای مختلف تنظیمکنندههای رشد کشت گردیدند، قطعات کالوس حاصل به محیطهای کشت دارای سیتوکینینهای مختلف (تیدیازرون، کینیتین، بنزیلآمینو پورین) بهمنظور پیازچهزایی انتقال داده شدند. مقدار آلیسین کالوس و پیازچههای باززایی شده با استفاده از روش اسپکتروفتومتری اندازهگیری شد. در این بررسی اضافه نمودن بنزیلآمینوپورین همراه با هر دو اکسین 2,4-D و نفتالین استیک اسید بهطور معنیداری کالوسزایی را افزایش داد و کارایی القای کالوسزایی در محیط کشت دارای نفتالین استیک اسید پایینتر از 2,4-D بود. بیشترین درصد کالوسزایی در ریزنمونههای کشت شده در محیط کشت دارای 5/1 میلیگرم در لیتر 2,4-D و 5/0 میلیگرم در لیتر بنزیلآمینو پورین حاصل شد. بالاترین درصد پیازچهزایی، در غلظت یک میلیگرم در لیتر از هر یک سیتوکینینها در ترکیب با 5/0 میلیگرم در لیتر نفتالین استیک اسید حاصل شد و بالاترین درصد در محیط کشت دارای تیدیازرون و سپس بهترتیب در محیطهای کشت دارای کینیتین و بنزیلآمینو پورین مشاهده شد. بررسی مقدار آلیسین در کالوس و پیازچههای موسیر نشان داد که میزان آلیسین در کالوس موسیر 18 درصد بیشتر از پیازچههای باززایی شده آن میباشد |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
موسیر ایرانی، کالوسزایی، باززایی غیرمستقیم، سیتوکینین، آلیسین |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
Farshad Kakavand -
Jaber Panahande -
Fateme Zahedzade -
Nasrin Farhadi -
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
دریافت فایل مقاله |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|