نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی اثر نوع دانه گرده برخی از ژنوتیپ‌های گردو بر درصد تشکیل میوه و ویژگی‌های کمی و کیفی میوه در والدین مادری MSG15، MKG23 و MKG24
چکیده فارسی مقاله برای تشکیل میوه و باردهی اقتصادی در گردو باید گرده‌ دهنده‌هایی در باغ مورد استفاده قرار گیرند که با ارقام اصلی همپوشانی گلدهی داشته و با توجه به محدودیت طول عمر تخمک در گردو، در کمترین زمان لقاح صورت گرفته و میوه تشکیل شود. بنابراین، ارزیابی دوره گرده‌افشانی مؤثر و مدت زمان رشد لوله گرده و تلقیح با تخمک از اهمیت فراوانی برای لقاح موفق و تشکیل میوه دارد. در این تحقیق والدهای مادری MSG15، MKG23 و MKG24 با والدین پدری MKG4، MKG5، MKG10، MKG13، MKG14، MSG15، MKG23 و MKG24 به‌صورت کنترل شده گرده‌افشانی شدند. نتایج نشان داد که والد مادری MSG15 با والدین پدریMKG4 ، MKG5 و MSG15، والد مادری MKG23 با والدین پدری MKG5 و MKG10، والد مادری MKG24 با والدین پدری MKG5 و MKG14 بیشترین درصد تشکیل میوه را نشان دادند. درحالی‌که والد مادری MSG15 با والدین پدری MKG13، MKG23 وMKG24 ، والد مادری MKG23با والد پدری MKG24، والد مادری MKG24با والدین پدری MKG10 و MKG23 ریزش بسیار شدید میوه را نشان دادند. بیشترین وزن میوه با پوست سبز و وزن تر مغز به ترتیب با590 و 110 گرم در نتاج حاصل از تلاقی والد مادری MSG15 با والد پدری MKG5 مشاهده شد. همچنین بیشترین درصد مغز با 9/61% در نتاج حاصل از تلاقی والد مادری MSG15 با والد پدری MKG23 به دست آمد. همچنین کمترین وزن میوه با پوست سبز و وزن تر مغز به ترتیب با 250 و 5/50 گرم در نتاج حاصل از تلاقی والد مادری MKG23 با والد پدری MKG24 مشاهده گردید.. کمترین درصد مغز با98/28% در نتاج بدست آمده از تلاقی والد مادری MSG15 با والد پدری MKG24 حاصل گردید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گردو، ریزش، ریزش گل‌های ماده، تشکیل میوه، گرده‌افشانی، عملکرد

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها