نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی بررسی سطوح مختلف شوری در بهبود کیفیت و طعم میوه‌ی گوجه‌فرنگی رقم سوپرچیف
چکیده فارسی مقاله در طول چند دهه‌ی اخیر شوری تبدیل به یکی از مهم‌ترین مشکلات کشاورزی در سراسر جهان بخصوص در مناطق خشک و نیمه‌خشک شده است. به‌طورکلی شوری باعث کاهش عملکرد و کیفیت محصولات کشاورزی می‌شود ولی بااین‌حال در گوجه‌فرنگی (Lycopersicon esculentum) ، باعث افزایش مواد غذایی و بهبود کیفیت میوه اما درعین‌حال کاهش عملکرد می‌شود. در بین محصولات کشاورزی،گوجه‌فرنگی به‌عنوان یک گیاه نیمه حساس می‌تواند در مقابل شوری خاک مقاومت داشته باشد. در این راستا آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار سطح شوری (0، 3، 6، 9 دسی زیمنس بر متر) در سه تکرار بر روی گوجه‌فرنگی رقم سوپر چیف که به‌عنوان رقم غالب در آذربایجان‌شرقی کشت و کار می‌شود، انجام گرفت و صفاتی از قبیل عملکرد، اسیدیته ی قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول،کربوهیدرات، شاخص طعم وpH اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که شوری تا مقدار6 دسی زیمنس بر متر موجب بهبود کیفیت و طعم محصول شد. همچنین میزان عملکرد در سطح شوری 6 و 3 دسی زیمنس بر متر تفاوت معنی‌داری با شاهد نداشته درحالی‌که در سطح شوری 9 دسی زیمنس بر متر، عملکرد کاهش یافت. افزایش مقدار شوری تا سطح 9 دسی زیمنس بر متر همچنین منجر به کاهش کیفیت و طعم محصول شد. شوری در سطح 6 دسی زیمنس بر متر منجر به افزایش میزان اسیدیته ی قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول و کربوهیدرات کل شد. سطوح مختلف شوری بر میزان pH گوجه‌فرنگی رقم سوپرچیف تأثیر معنی‌داری نداشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله : Lycopersicum esculentum، کربوهیدرات کل، اسیدیته، تنش شوری و عملکرد

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها