نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی اثرات شوری ناشی از سدیم کلرید بر محتوای رنگیزه‌های فتوسنتزی و آنتوسیانین برگ-های پسته در بستر بدون خاک
چکیده فارسی مقاله شوری یکی از مهم‌ترین تنش‌های محیطی است که رشد و عملکرد گیاهان را محدود می-کند. در آزمایشی گلخانه‌ای، تأثیر شوری ناشی از سدیم کلرید بر میزان کلروفیل و کاروتنوئید دانهال‌های پسته (رقم کله بزی، قرمز پسته و بنه) مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و سه تکرار در گلخانه‌ای با شرایط کنترل شده اجرا شد. در این پژوهش سه سطح شوری شامل تیمار شاهد (آب غیر شور گلخانه)، تنش متوسط (100 میلی‌مولار کلرید سدیم کلراید) و تنش شدید (200 میلی‌مولار سدیم کلرید) اعمال گردید. تنش شوری روی نهال‌های چهارماهه، اعمال و به مدت 3 ماه ادامه یافت. برای آبیاری گلدان‌ها، از محلول غذایی هوگلند نیم غلظت استفاده شد. نتایج نشان داد که با افزایش سطح شوری، میزان کلروفیل کل و غلظت آنتوسیانین کاهش می‌یابد؛ ولی در رابطه با کاروتنوئیدها بیش‌ترین میزان در سطح شوری 100 میلی‌مولار کلرید سدیم مشاهده شد. همچنین بیش‌ترین میزان کلروفیل، کارتنوئیدها و آنتوسیانین مربوط به رقم کله‌بزی و کمترین میزان آن‌ها در بنه مشاهده گردید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پسته، تنش شوری، هوگلند، کلروفیل، کاروتنوئیدها

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها