نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی اثر اندازه بنه و پلی‌آمین بر صفات رویشی و بیوشیمیایی زعفران
چکیده فارسی مقاله گران‌ترین ادویه در جهان، از گیاه زعفران با نام علمیCrocus sativus L. تهیه می‏شود. این گیاه از طریق بنه‏هایش تکثیر می‏شود و اندازۀ بنه اهمیت زیادی در میزان عملکرد آن دارد. علاوه بر اندازۀ بنه، تنظیم‏‏کننده‏های رشد هم نقش مهمی در دستیابی به عملکرد بهینه دارند و از جمله تنظیم کننده‏های مهم رشد، پلی‏آمین‏ها هستند. در این آزمایش، اثر اندازه بنه و غلظت‌های مختلف پلی‌آمین‌ها (پوترسین و اسپرمیدین) بر درصد جوانه‌زنی، تعداد جوانه جانبی، کلروفیل a، کلروفیل b و محتوای کربوهیدرات و نشاسته بنه‌های تولید شده در انتهای فصل رشد مطالعه شد. اثر اندازۀ بنه و غلظت‌های پلی‌آمین بر تمام صفات به‌غیراز میزان کربوهیدرات و نشاستۀ بنه معنی‌دار بود. بزرگ‌ترین اندازه بنه بدون توجه به کاربرد پلی‌آمین، بالاترین درصد جوانه‌زنی را داشت و در دو اندازۀ دیگر بنه، با افزایش غلظت پلی‏آمین‏ها، جوانه‌زنی افزایش یافت. بزرگ‌ترین اندازۀ بنه، بالاترین محتوای کلروفیل a و b را داشت و با کاربرد هر دو نوع پلی‌آمین، میزان کلروفیل افزایش یافت و اثر پوترسین بر کلروفیل b بیش از اثر اسپرمیدین بود. به‌طورکلی با توجه به نتایج حاصل، اندازۀ بزرگ‌تر بنه و کاربرد پلی‌آمین می‌تواند صفات فوق (به‌غیراز میزان نشاسته و کربوهیدرات) را بهبود بخشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسپرمیدین، پوترسین، جوانه جانبی، کربوهیدرات، کلروفیل

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها