|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر اندازه بنه و پلیآمین بر صفات رویشی و بیوشیمیایی زعفران |
|
چکیده فارسی مقاله |
گرانترین ادویه در جهان، از گیاه زعفران با نام علمیCrocus sativus L. تهیه میشود. این گیاه از طریق بنههایش تکثیر میشود و اندازۀ بنه اهمیت زیادی در میزان عملکرد آن دارد. علاوه بر اندازۀ بنه، تنظیمکنندههای رشد هم نقش مهمی در دستیابی به عملکرد بهینه دارند و از جمله تنظیم کنندههای مهم رشد، پلیآمینها هستند. در این آزمایش، اثر اندازه بنه و غلظتهای مختلف پلیآمینها (پوترسین و اسپرمیدین) بر درصد جوانهزنی، تعداد جوانه جانبی، کلروفیل a، کلروفیل b و محتوای کربوهیدرات و نشاسته بنههای تولید شده در انتهای فصل رشد مطالعه شد. اثر اندازۀ بنه و غلظتهای پلیآمین بر تمام صفات بهغیراز میزان کربوهیدرات و نشاستۀ بنه معنیدار بود. بزرگترین اندازه بنه بدون توجه به کاربرد پلیآمین، بالاترین درصد جوانهزنی را داشت و در دو اندازۀ دیگر بنه، با افزایش غلظت پلیآمینها، جوانهزنی افزایش یافت. بزرگترین اندازۀ بنه، بالاترین محتوای کلروفیل a و b را داشت و با کاربرد هر دو نوع پلیآمین، میزان کلروفیل افزایش یافت و اثر پوترسین بر کلروفیل b بیش از اثر اسپرمیدین بود. بهطورکلی با توجه به نتایج حاصل، اندازۀ بزرگتر بنه و کاربرد پلیآمین میتواند صفات فوق (بهغیراز میزان نشاسته و کربوهیدرات) را بهبود بخشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
اسپرمیدین، پوترسین، جوانه جانبی، کربوهیدرات، کلروفیل |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|