نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی اثر محلول‌های غذایی مختلف بر تولید ریحان سبز (Ocimum basilicum L.) در گلخانه
چکیده فارسی مقاله ریحان با نام علمی Ocimum basilicum L. از خانواده‌ی Lamiaceae به‌عنوان گیاهی دارویی، ادویه‌ای و همچنین به‌عنوان سبزی تازه استفاده می‌شود. پرورش سبزی‌ها در گلخانه به دلیل سودمندی‌های بسیاری مانند کنترل تغذیه‌ی گیاه، کاهش آفات و بیماری‌ها و افزایش کمیت و کیفیت محصول نسبت به کشت خاکی در حال گسترش است. تحقیق حاضر به‌منظور بررسی اثر 4 نوع محلول غذایی تهیه شده بر پایه‌ی محلول کوئیک که از نظر میزان نیترات و پتاسیم متفاوت هستند، برای تغذیه‌ی ریحان سبز در بستر کشت کوکوپیت و پرلیت با 3 تکرار انجام شد. نتایج حاصل از تجزیه‌ی واریانس داده‌ها در آزمایش نشان داد که تیمار محلول‌های غذایی تأثیر معنی‌دار روی صفات ارتفاع گیاه، میانگین تعداد برگ در هر گیاه و شاخص کلروفیل برگ‌ دارد. به‌طوری‌که بیشترین شاخص کلروفیل برگ و میانگین تعداد برگ در هر گیاه، در تیمار محلول غذایی 4 مشاهده شد و کمترین آن‌ها در تیمار محلول غذایی 2 مشاهده گردید. بین ارتفاع گیاه اختلاف معنی‌داری بین تیمارها مشاهده شد، که بیشترین ارتفاع گیاه مربوط به تیمار محلول غذایی 4 و کمترین آن در تیمار محلول‌های غذایی 1 و 2 بود. همچنین اختلاف معنی‌داری در قطر ساقه بین تیمارها مشاهده نشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آمونیوم، پتاسیم، کشت بدون خاک، نیترات

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها