نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی بررسی اثر نیتروژن بر عملکرد سوخ و تجمع نیترات در پیاز محلی باغملک (استان خوزستان)
چکیده فارسی مقاله پیاز خوراکی (Allium Cepa L.) یکی از مهم‌ترین محصولاتی است که به‌صورت سبزی و ادویه مصرف میشود. این محصول دومین محصول مهم باغبانی بعد از گوجه‌فرنگی است. ایران ششمین تولیدکننده پیاز جهان است. نیتروژن یکی از مهم‌ترین عناصر غذایی است و نقش مهمی در افزایش عملکرد محصولات دارد. به‌منظور تعیین اثرات کود نیتروژن و دوره تقسیط آن بر میزان عملکرد و نیترات پیاز پژوهشی در مزرعه تجاری در منطقه باغملک انجام گرفت. این آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. سطوح کودی مورداستفاده (0، 150، 300، 450 و 600 کیلوگرم در هکتار) و فاکتور دوم شامل سه دوره (2، 3و 4 بار تقسیط سطوح کودی) بود. نتایج مقایسه میانگین‌های تیمار مقدار نیترون بر عملکرد محصول پیاز نشان داد که بیشترین (70/33 تن در هکتار) و کمترین (57/13 تن در هکتار) عملکرد به ترتیب در تیمار 450 کیلوگرم نیتروژن و شاهد به دست آمد. نتایج مقایسه میانگین اثر برهمکنش کود اوره و زمان تقسیط کود اوره نشان داد بیشترین (70/194 میلیگرم در کیلوگرم وزن تازه) و کمترین(52/30 میلی‌گرم در کیلوگرم وزن تازه) تجمع نیترات سوخ به ترتیب در تیمار 600 کیلوگرم کود نیتروژن به همراه چهار بار تقسیط و شاهد به دست آمد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تجمع نیترات، تقسیط، پیاز (Allium Cepa L.) ، کود نیتروژن، عملکرد

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها