نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی تأثیر سمیت عنصر بُر بر برخی ویژگی‌های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی ارقام انگور بیدانه سفید و رشه (Vitis vinifera L.)
چکیده فارسی مقاله سمیت عنصر بُر یکی از مهم‌ترین اختلالاتی است که می‌تواند رشد گیاهان را در خاک‌های نواحی خشک و نیمه‌خشک در سراسر جهان محدود سازد. هرچند که این یون یک ریزمغذی کم‌مصرف ضروری محسوب می‌شود اما مقادیر بیش‌ازحد آن در محدوده‌ی ریشه‌ها، مسمومیت گیاه را در پی خواهد داشت. در راستای انتخاب ارقام مقاوم و توسعه کشت باغات در مناطق خشک و نیمه‌خشک اثرات سمیت عنصر بُر بر برخی ویژگی‌های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی دو رقم انگور (بیدانه سفید و رشه) مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. ابتدا نهال‌های دوساله‌ی انگور در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار و 8 تیمار در گلدان در شرایط گلخانه کشت شده و آزمایش انجام گرفت. فاکتور اول شامل رقم در دو سطح (رشه و بیدانه سفید) و فاکتور دوم شامل غلظت‌های مختلف بُر در چهار سطح 3/0، 20، 40و 80 میلی‌گرم بر لیتر بود. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که با افزایش غلظت بُر در محلول غذایی شاخص‌هایی مانند فتوسنتز و هدایت روزنه‌ای کاهش یافته اما فعالیت آنزیم‌هایی مانند کاتالاز و گایاکول پراکسیداز نسبت به شاهد افزایش یافتند. بیشترین میزان کاهش فتوسنتز در غلظت 80 میلی‌گرم بر لیتر بوده است. بر اساس این نتایج می‌توان گفت رقم رشه مقاومت نسبتاً بیشتری به سمیت بُر نسبت به رقم بیدانه سفید داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله رقم، رشه، تجمع بُر، کاتالاز، فتوسنتز

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها