نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی تاثیر اسید هیومیک بر خصوصیات موفولوژیکی و رشد گوجه‌فرنگی در شرایط تنش شوری
چکیده فارسی مقاله تنش شوری یکی از عوامل محدودکننده در تولیدات کشاورزی می‌باشد. بنابراین تحقیقات گسترده‌ای برای به حداقل رساندن اثرات مضر تنش شوری در کشاورزی و فیزیولوژی گیاهی صورت گرفته ‌است. بدین منظور برای بررسی تأثیر شوری و اسید هیومیک بر خصوصیات مورفولوژیکی و رشد گوجه‌فرنگی، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در سه تکرار در سال 1395 اجرا گردید. در این تحقیق تیمار شوری در 4 سطح (4، 3، 2،1 دسی زیمنس بر متر) و اسید هیومیک در 2 سطح ( شاهد و 100 میلی‌گرم در لیتر) اعمال شد. نتایج نشان داد که تعداد برگ و ارتفاع گیاه با افزایش شوری در خاک کاهش می‌یابد این کاهش در تیمار بدون اسید هیومیک شدید بود. حجم و وزن خشک ریشه با افزایش شوری خاک کاهش یافت اما کاربرد اسید هیومیک به‌جز در سطح شوری1 دسی زیمنس بر متر حجم و وزن خشک ریشه را کاهش داد. بیشترین و کمترین وزن تر ریشه به ترتیب در شوری 1 دسی‌زیمنس بر متر و 8 دسی‌زیمنس بر متر به‌دست آمد. به‌طور کلی نتیجه‌گیری می‌شود که تحت تنش شوری، اسید هیومیک می‌تواند رشد شاخساره و ریشه گوجه‌فرنگی را افزایش دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شوری، اسید هیومیک، ریشه، گوجه‌فرنگی

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها