|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
تاثیر اسید هیومیک بر خصوصیات موفولوژیکی و رشد گوجهفرنگی در شرایط تنش شوری |
|
چکیده فارسی مقاله |
تنش شوری یکی از عوامل محدودکننده در تولیدات کشاورزی میباشد. بنابراین تحقیقات گستردهای برای به حداقل رساندن اثرات مضر تنش شوری در کشاورزی و فیزیولوژی گیاهی صورت گرفته است. بدین منظور برای بررسی تأثیر شوری و اسید هیومیک بر خصوصیات مورفولوژیکی و رشد گوجهفرنگی، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در سه تکرار در سال 1395 اجرا گردید. در این تحقیق تیمار شوری در 4 سطح (4، 3، 2،1 دسی زیمنس بر متر) و اسید هیومیک در 2 سطح ( شاهد و 100 میلیگرم در لیتر) اعمال شد. نتایج نشان داد که تعداد برگ و ارتفاع گیاه با افزایش شوری در خاک کاهش مییابد این کاهش در تیمار بدون اسید هیومیک شدید بود. حجم و وزن خشک ریشه با افزایش شوری خاک کاهش یافت اما کاربرد اسید هیومیک بهجز در سطح شوری1 دسی زیمنس بر متر حجم و وزن خشک ریشه را کاهش داد. بیشترین و کمترین وزن تر ریشه به ترتیب در شوری 1 دسیزیمنس بر متر و 8 دسیزیمنس بر متر بهدست آمد. بهطور کلی نتیجهگیری میشود که تحت تنش شوری، اسید هیومیک میتواند رشد شاخساره و ریشه گوجهفرنگی را افزایش دهد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
شوری، اسید هیومیک، ریشه، گوجهفرنگی |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|