نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی اثر کاربرد قبل برداشت اسید جیبرلیک و اسید سالیسیلیک بر عملکرد، فنول کل، فلاونوئید و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی انگور
چکیده فارسی مقاله کاربرد برخی الیسیتورها به‌منظور افزایش محصول و متابولیت‌های ثانویه یکی از اهداف مهم در برنامه‌های مدیریتی تاکستان می‌باشد. در این راستا استفاده از برخی تنظیم‌کننده‌های رشد از قبیل اسید سالیسیلیک و اسید جیبرلیک ضمن افزایش عملکرد تأثیر به سزایی در تجمع متابولیت‌های ثانویه دارد. لذا در تحقیق حاضر اثر کاربرد برگی اسید جیبرلیک در سه غلظت (0، 30 و 60 پی‌پی‌ام) و اسید سالیسیلیک در سه غلظت (0، 5/0 و 1 میلی مولار) در چهار مرحله فنولوژیکی مختلف شامل :1- قبل شکوفایی گل 2- بعد شکوفایی گل 3- غورگی و 4- تغییر مزه در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. بر اساس نتایج اختلاف معنی‌داری بین تیمارهای مختلف بر اساس میزان عملکرد، محتوای فنول کل، فلاونوئید، آنتوسیانین و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی مشاهده شد. بیشترین عملکرد با 2/35 کیلوگرم در بوته در تاک‌های تیمار شده با غلظت 30 پی‌پی‌ام اسید جیبرلیک در ترکیب با اسید سالیسیلیک 1 میلی مولار به دست آمد و کمترین عملکرد با 3/17 کیلوگرم در بوته در تیمار 5/0 میلی مولار اسید سالیسیلیک به‌تنهایی حاصل شد. میزان فنول کل، فلاونوئید و آنتوسیانین در تاک‌های تیمار شده با غلظت اسید سالیسیلیک 1 میلی مولار به‌تنهایی بیشترین بود. از طرفی بیشترین ظرفیت آنتی‌اکسیدانی با 02/61 درصد در میوه تاک‌هایی مشاهده شد که با غلظت 30 پی‌پی‌ام اسید جیبرلیک در ترکیب با اسید سالیسیلیک 1 میلی مولار محلول‌پاشی شده بودند. بنابراین جهت نیل به عملکرد بالا کاربرد سطح بالای اسید جیبرلیک و سطح متوسط اسید سالیسیلیک و به‌منظور افزایش متابولیت‌های ثانویه ترکیب سطوح متوسط این تنظیم‌کننده‌ها توصیه می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله انگور، عملکرد، تنظیم‌کننده‌های رشد، متابولیت‌های ثانویه

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها