|
نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی ارتباط غلظت عناصر قلیایی برگ با برخی ویژگیهای کمی و کیفی میوه پرتقال واشنگتن ناول در منطقه داراب، استان فارس |
|
چکیده فارسی مقاله |
عناصر قلیایی شامل کلسیم، منیزیم، پتاسیم و سدیم و نسبتهای آنها در برگ میتواند بر بسیاری از ویژگیهای کمی و کیفی میوه پرتقال اثر بگذارد. بهمنظور بررسی این ارتباط، نمونههای برگ و میوه 21 باغ پرتقال واشنگتن ناول در شهرستان داراب جمعآوری و عناصر معدنی برگ و ویژگیهای کمی و کیفی میوه مورداندازهگیری قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشتر باغها دارای مقدار بهینه کلسیم و منیزیم بوده ولی بیش از 80 درصد آنها دچار کمبود پتاسیم بودند. ارتباط معنیداری بین مقدار کلسیم و سدیم برگ با ویژگیهای میوه به دست نیامد. غلظت منیزیم برگ همبستگی مثبتی با گرانوله شدن میوه و همبستگی منفی با قطر میوه نشان داد. وزن، قطر و طول میوه، وزن گوشت و پوست، ضخامت پوست، مقدار اسید کل، مواد جامد محلول و نسبت مواد جامد محلول به اسید کل آبمیوه ارتباط معنیداری با مقدار پتاسیم برگ داشت. نسبت منیزیم به پتاسیم و پتاسیم به سدیم نیز با بسیاری از ویژگیهای میوه ازجمله وزن میوه و گوشت آن و گرانوله شدن ارتباط معنیدار داشت. به نظر میرسد در مناطق موردمطالعه به علت وجود مقادیر بالای کلسیم، منیزیم و سدیم در خاک، جذب پتاسیم دچار مشکل شده و باوجود مقادیر کافی پتاسیم در خاکهای این مناطق، کمبود پتاسیم اتفاق میافتد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
کلسیم، پتاسیم، منیزیوم، سدیم، پرتقال واشنگتن ناول، کیفیت میوه، TSS |
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.irhc2017.org |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|