نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی بررسی ارتباط غلظت عناصر قلیایی برگ با برخی ویژگی‌های کمی و کیفی میوه پرتقال واشنگتن ناول در منطقه داراب، استان فارس
چکیده فارسی مقاله عناصر قلیایی شامل کلسیم، منیزیم، پتاسیم و سدیم و نسبت‌های آن‌ها در برگ می‌تواند بر بسیاری از ویژگی‌های کمی و کیفی میوه پرتقال اثر بگذارد. به‌منظور بررسی این ارتباط، نمونه‌های برگ و میوه 21 باغ پرتقال واشنگتن ناول در شهرستان داراب جمع‌آوری و عناصر معدنی برگ و ویژگی‌های کمی و کیفی میوه مورداندازه‌گیری قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشتر باغ‌ها دارای مقدار بهینه کلسیم و منیزیم بوده ولی بیش از 80 درصد آن‌ها دچار کمبود پتاسیم بودند. ارتباط معنی‌داری بین مقدار کلسیم و سدیم برگ با ویژگی‌های میوه به دست نیامد. غلظت منیزیم برگ همبستگی مثبتی با گرانوله شدن میوه و همبستگی منفی با قطر میوه نشان داد. وزن، قطر و طول میوه، وزن گوشت و پوست، ضخامت پوست، مقدار اسید کل، مواد جامد محلول و نسبت مواد جامد محلول به اسید کل آب‌میوه ارتباط معنی‌داری با مقدار پتاسیم برگ داشت. نسبت منیزیم به پتاسیم و پتاسیم به سدیم نیز با بسیاری از ویژگی‌های میوه ازجمله وزن میوه و گوشت آن و گرانوله شدن ارتباط معنی‌دار داشت. به نظر می‌رسد در مناطق موردمطالعه به علت وجود مقادیر بالای کلسیم، منیزیم و سدیم در خاک، جذب پتاسیم دچار مشکل شده و باوجود مقادیر کافی پتاسیم در خاک‌های این مناطق، کمبود پتاسیم اتفاق می‌افتد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلسیم، پتاسیم، منیزیوم، سدیم، پرتقال واشنگتن ناول، کیفیت میوه، TSS

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها