نخستین کنفرانس بین المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران

عنوان فارسی بررسی کارایی تغذیه بیولوژیک بر آویشن باغی در شرایط زراعی
چکیده فارسی مقاله به‌منظور بررسی تأثیر باکتری‌های مختلف بر آویشن باغی Thymus vulgaris آزمایشی در سال‌های 1387 تا 1389 در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار در منطقه شهمیرزاد استان سمنان انجام شد. تیمارهای باکتریایی در هفت سطح شامل: باکتری سودوموناس پوتیدا (2سویه)،باکتری ازتوباکتر کوروکوکوم (2 سویه)، باکتری آزوسپیریلوم لیپوفروم (2 سویه) و تیمار فاقد باکتری(شاهد) بودند. ویژگی‌های مورد بررسی شامل: وزن خشک اندام رویشی تک بوته، عملکرد خشک اندام هوایی، وزن خشک ریشه و نسبت وزن خشک اندام هوایی به ریشه، بازده و عملکرد اسانس و میزان عناصر NPK در اندام هوایی گیاهان بود. نتایج این پژوهش نشان داد که کاربرد باکتری سودوموناس پوتیدا سویه 1‏ و 2 به ترتیب منجر به 26 و 18 درصد افزایش در عملکرد خشک اندام هوایی و همچنین 119 و 72 درصد افزایش در عملکرد اسانس گیاه آویشن باغی در مقایسه با تیمار شاهد شدند. نتایج این پژوهش علاوه بر نشان دادن پتانسیل باکتری‌های ریزوسفری در افزایش عملکرد اندام هوایی و اسانس در کشت‌ ارگانیک آویشن باغی، مؤید اختصاصی بودن برهمکنش گیاه و باکتری‌های ریزوسفری محرک رشد نیز بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کود بیولوژیک، جذب مواد مغذی، اسانس، کشاورزی پایدار

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.irhc2017.org
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها