سیزدهمین کنگره ملی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران (مکانیک بیوسیستم 1400)

عنوان فارسی مروری بر روش‌های استخراج پکتین از ضایعات غذایی و گیاهی: فراصوت، ریزموج و آنزیمی
چکیده فارسی مقاله ضایعات غذایی و گیاهی به صورت بالقوه می توانند منبعی برای تولید ترکیبات باارزش دارویی و غذایی بالا مانند پکتین قرار گیرند. پکتین طیف گسترده ای از کاربردها را در محصولات دارویی و آرایشی و همچنین در صنایع غذایی ازجمله عامل ژل کننده، پایدارکننده در نوشیدنی ها، حجم دهنده در نانوایی و شیرینی پزی پوشش می دهد. پکتین تجاری موجود به طور عمده از ضایعات مرکبات یا تفاله سیب یا محصولات جانبی از تولید آب میوه به دست می آید. امروزه ضایعات غذایی جدید و منابع محصولات جانبی برای استخراج پکتین در حال افزایش است. افزون بر این، به­کارگیری رویکردهای نوآورانه استخراج به دلیل محدودیت فرآیندهای مرسوم ضروری بوده و رو به گسترش است. بررسی حاضر بر روش های فرآوری مرسوم و نوآورانه (استخراج فراصوت، استخراج آنزیمی، استخراج به کمک ریزموج) به منظور تهیه پکتین از ضایعات غذایی و محصولات جانبی مختلف متمرکز است. چگونگی استخراج پکتین به دما، pH، زمان، حلال ها و نسبت جامد به مایع وابسته است. استفاده از فرآیندهای نوین استخراج می تواند ابزار مفیدی برای افزایش بازده و کیفیت پکتین و کاهش زمان استخراج، دما، استفاده از حلال ها و شرایط اسیدی قوی برای استخراج پکتین باشد. به عنوان مثال، کاربرد امواج فراصوت می تواند منجر به افزایش بازده پکتین با کاهش زمان استخراج و دما شود. از سویی دیگر فراصوت در مقایسه با روش های مرسوم استخراج با کاهش دمای بهینه، بیشینه بازده پکتین را با حفظ رنگ و ریزساختار به همراه دارد. همچنین مطالعات انجام شده نشان می دهد روش استخراج آنزیمی بازده استخراج پکیتن را به طور مشابه با نمونه های کنترل (بدون آنزیم) بهبود می بخشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی A Review of Pectin Extraction Methods from Food and Plant Wastes and by-Products: Ultrasound, Microwaves and Enzyme-assisted Extraction
چکیده انگلیسی مقاله Food and plant wastes can potentially be a source of valuable medicinal and nutritional compounds such as pectin. Pectin covers a wide range of applications in pharmaceutical and cosmetic products, as well as in the food industry, including gelling agent, stabilizer in beverages, bulking agent in bakery and confectionery. The commercial pectin available is mainly obtained from citrus or apple pulp waste or by-products of fruit juice production. New food waste and sources of by-products for pectin extraction are on the rise today. In addition, the use of innovative mining approaches is necessary and expanding due to the limitations of conventional processes. The present study focuses on conventional and innovative processing methods (ultrasound extraction, enzymatic extraction, microwave extraction) in order to prepare pectin from various food wastes and by-products. How pectin is extracted depends on temperature, pH, time, solvents and the ratio of solid to liquid. The use of modern extraction processes can be useful tools to increase the yield and quality of pectin and reduce extraction time, temperature, use of solvents and strong acidic conditions for pectin extraction. For example, the use of ultrasound can increase pectin efficiency by reducing extraction time and temperature. On the other hand, compared to conventional extraction methods, by reducing the optimum temperature, the maximum efficiency of pectin is maintained by maintaining the color and microstructure. Studies also show that the enzymatic extraction method improves the extraction efficiency of pectin similarly to control samples (without enzyme).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله پکتین, فراصوت, ریز موج, استخراج, ضایعات.

نویسندگان مقاله Shoaib Gholami - Tarbiat Modares University (TMU)

Saeid Minaei - Tarbiat Modares University (TMU)

Alireza Mahdavian - Tarbiat Modares University (TMU)


نشانی اینترنتی http://ncame1400.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-318-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها