سیزدهمین کنگره ملی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران (مکانیک بیوسیستم 1400)

عنوان فارسی ارزیابی چرخه زندگی تولید پسته به منظور بهینه‌سازی انرژی مصرفی و شاخص‌های زیست‌محیطی در استان قم
چکیده فارسی مقاله چکیده افزایش بازده تولید محصولات کشاورزی با توجه به روند افزایش جمعیت و در نتیجه آن افزایش تقاضا امری ضروری شناخته شده است. حال آنکه مصرف بی رویه کودهای شیمیایی و افزایش سطح مکانیزاسیون و در نتیجه آن افزایش سوخت های فسیلی علاوه بر دستیابی به این هدف سبب ورود ترکیباتی به هوا، آب و خاک شده است که موجب آسیب به محیط زیست می شوند. در این تحقیق با تلفیق محاسبه میزان انرژی مصرفی و برآورد چرخه حیات پسته تلاش می شود تا نکات بازدارنده و پیش برنده کشت این محصول مورزد ارزیابی قرار بگیرد. اطلاعات مورد نیاز در این تحقیق به روش­های مختلفی جمع آوری گردیده است که از آن جمله می­توان به پرسش نامه، گفتگو و مصاحبه با کشاورزان و کارشناسان، استفاده از آمار موجود در کتابخانه­ها و جهاد کشاورزی استان و برخی پایگاه داده اشاره کرد. اطلاعات موردنیاز باغ های استان با توزیع پرسش نامه در میان کشاورزان و مصاحبه با مسئولین جهاد کشاورزی استان حاصل شد. داده های مربوط به تولید نهاده های مصرفی نیز از پایگاه های داده ی اکواینونت[1] موجود در نرم افزار سیماپرو[2] نسخه 8.4.0.0 به دست آمد. نتایج تحقیق نشان داد که کل انرژی ورودی18238.33 مگاژول بر هکتار و انرژی خروجی 50626.67 مگاژول بر هکتار می باشد. با توجه به میانگین عملکرد پسته در هر هکتار (2550 کیلوگرم بر هکتار) برای تولید هر یک کیلوگرم پسته 15/7 مگاژول بر کیلوگرم انرژی مصرف می شود. در این مطالعه میزان پتانسیل گرمایش جهانی به ازای هر یک تن محصول پسته تولیدی، برابر با 27/707 کیلوگرم معادل کربن دی اکسید برآورد شده است .همچنین به ازای تولید یک کیلوگرم پسته، بخش اثر تقلیل منابع غیر آلی برابر با kg Sb eq 68/0 برآورد گردید. علاوه بر این نتایج نشان داد در مرحله تولید نهاده ها به میزان 34/3456 مگاژول انرژی از منابع غیر آلی مصرف می شود که بخش قابل توجهی از این میزان مربوط به تولید سوخت دیزل و پس ازآن مربوط به سموم و کودهای شیمیایی می شود. [1] Ecoinvent database [2] SimaPro V. 8.4.0.0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Assessment of Pistachio Production Life Cycle to Optimize Energy Consumption and Environmental Indicators in Qom Province
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Increasing the production efficiency of agricultural products is considered necessary due to the increasing population and consequently the increase in demand. However, excessive consumption of chemical fertilizers and increasing the level of mechanization and as a result, increasing fossil fuels, in addition to achieving this goal, has caused the entry of compounds into air, water and soil. Which cause damage to the environment? In this research, by combining the calculation of energy consumption and estimating the life cycle of pistachios, an attempt is made to evaluate the inhibitory and promotional points of cultivation of this product. The information required in this study has been collected in various ways, including questionnaires, interviews and interviews with farmers and experts, the use of statistics available in libraries and agricultural jihad in the province and some databases. . The required information of the provincechr('39')s gardens was obtained by distributing a questionnaire among farmers and interviewing the officials of the provincechr('39')s agricultural jihad. In this study, it was obtained from equinoa databases in Simapro 8.4.0.0 software. The results showed that the total input energy is 18238.33 MJ / ha and the output energy is 50626.67 MJ / ha. According to the average yield of pistachios per hectare (2550 kg / ha) to produce each kg of pistachios 7.15 mega joules per kg of energy is consumed. In this study, the global warming potential for each ton of pistachio produced is estimated to be 707.27 kg equivalent of carbon dioxide. Also, for the production of one kg of pistachios, the part of the reduction effect of inorganic sources is equal to 0.68 kg Sb eq it was estimated. In addition, the results showed that in the production stage of inputs, 3466.346 mJ of energy is consumed from inorganic sources, a significant part of which is related to the production of diesel fuel and then related to pesticides and chemical fertilizers.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله پسته, ارزیابی چرخه حیات, انرژی, محیط زیست

نویسندگان مقاله meysam ahmadi josheghani -

mohammad ghahderijani -

babak beheshty -


نشانی اینترنتی http://ncame1400.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-269-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها