|
سیزدهمین کنگره ملی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران (مکانیک بیوسیستم 1400)
|
|
|
عنوان فارسی |
بهینه سازی مصرف انرژی در خشک شدن تفاله چغندرقند به روش سطح پاسخ و الگوریتم ژنتیک |
|
چکیده فارسی مقاله |
خشک کردن تفاله چغندرقند یکی از مراحل پرمصرف انرژی در این صنعت است. با توجه به اهمیت میزان مصرف انرژی در صنایع و اثر آن بر هزینه تولید و اثرات منفی زیست محیطی، در این مطالعه اثر ضخامت خلال در محدوده 3تا6 میلی متر، زاویه برش بین 0 تا 90 درجه و زمان پیش گرمایش در زمان بین 3 تا 15 دقیقه بر مصرف انرژی طی خشک شدن بررسی شد. بدین منظور از روش سطح پاسخ در قالب طرح باکس بنکن برای طراحی آزمایشات و مدلسازی فرآیند استفاده شد. نتایج نشان داد مدل درجه دوم با بازده 98درصد در پیش بینی مصرف انرژی بر اساس متغیرهای مورد مطالعه نسبت به سایر مدل ها بهتر است. نتایج نشان داد ضخامت و زاویه برش خلال بر انرژی مصرفی اثرگذار است (P≤0.05). با یهینه یابی مدل با الگوریتم ژنتیک، بهترین شرایط به منظور کاهش مصرف انرژی، تهیه خلال هایی با ضخامت 3 میلی متر با زاویه برش صفر درجه و اعمال پیش گرمایش به مدت 5/3 دقیقه بدست آمد که با استفاده از این روش مصرف انرژی به 9/3 کیلووات ساعت کاهش می یابد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Optimization of energy consumption in drying of sugar beet pulp by response surface methodology and genetic algorithm |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Drying sugar beet pulp is one of the most energy consuming steps in the industry. Due to the importance of energy consumption in industry and its effect on production costs and negative environmental effects, in this study the effect of slice thickness in the range of 3 to 6 mm, cutting angle between 0 to 90 degrees and preheating time between 3 to 15 was investigated on the energy consumption during drying pulp. For this purpose, the response surface method in the form of Box Benckon design was used to design experiments and modeling the process. The results showed that the quadratic model with 98% efficiency in predicting energy consumption based on the studied variables is better than other models. The results showed that the effect of thickness and cutting angle are significant on energy consumption (P≤0.05). Optimization of the quadratic model by GA showed, the best conditions for reducing energy consumption was obtained preparing slices at 3 mm thickness and zero degrees direction with applying preheating at 3.5 minutes. Using this method, energy consumption is reduced to 3.9 kWh. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
انرژی, تفاله چغندرقند, خشک کردن, سطح پاسخ, مدلسازی |
|
نویسندگان مقاله |
MARYAM Naghipour -
mohammad hosein Aghkhani -
Abbas Rohani -
Khalil Behzad -
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ncame1400.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-311-2&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|