سیزدهمین کنگره ملی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران (مکانیک بیوسیستم 1400)

عنوان فارسی کوتاه‌ترین زمان خشک کردن پوست سیب‌زمینی با پیش‌تیمار میدان الکتریکی پالسی
چکیده فارسی مقاله سیب­زمینی از پر مصرف­ترین محصولات کشاورزی در جهان می­باشد و حجم گسترده­ای از ضایعات آن مربوط به پوست آن است، که منبعی سرشار از مواد موثره می­باشد. در بسیاری از موارد برای استخراج آنتی­اکسیدان و ترکیبات فنولی پوست، نیاز به خشک کردن و تولید پودر است. با توجه به حساسیت دمایی در مواد موثره، نیاز است که پوست سیب­زمینی در دماهای پایین­تر خشک شود. لذا، در این تحقیق به کمک پیش­تیمار میدان الکتریکی پالسی، با بهره­گیری از شدت میدان الکتریکی (5/0، 75/0 و 1 کیلو ولت بر سانتی­متر)، فرکانس (1000،500و1500 هرتز) و تعداد پالس (300، 650 و1000) متناسب، با دماهای (50،40 و60 درجه سلسیوس) حالت بهینه کمترین زمان خشک شدن با روش سطح پاسخ(RSM) پیدا شد. نتایج نشان داد که شدت میدان الکتریکی و دما بر مدت زمان خشک کردن پوست سیب­زمینی تاثیر معنادار دارد (P<0.05). آنچنان که از نتایج برمی­آید، شدت میدان الکتریکی 52/0 کیلوولت بر سانتی­متر و دمای 59 درجه سلسیوس حالتی بهینه را برای کوتاه­ترین مدت زمان خشک کردن (70 دقیقه) پوست سیب­زمینی دارند، همچنین براساس نتایج، در همان حالت بهینه شدت میدان الکتریکی، مدت زمان خشک کردن برای دماهای نزدیک به 40 و 50 درجه سلسیوس به ترتیب 50 و 20 دقیقه کاهش می­یابد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Shortest Drying Time of Potato Peel by Pretreatment of Pulsed Electric Field
چکیده انگلیسی مقاله Potato is one of the most widely used agricultural products in the world and a large amount of its waste is related to its peel which is rich source of effective substance. There are many methods for antioxidant and phenolic compounds extraction which must be dried and powdered. Due to the temperature sensitivity of the effective substances, it is necessary to dry the potato peel at lower temperatures. Therefore, in this research, with the help of pulsed-electric-field pretreatment, an attempt was made to take advantage of electric field strength (0.5, 0.75 and 1 kV/cm) frequency (500, 1000 and 1500 Hz) and pulse number (300, 650 and 1000) proportional to temperatures (40, 50 and 60 °C) to find the optimal state (P<0.05) using the response surface method (RSM). Results of statistical analysis of the data showed that electric field strength of 0.52 kV/cm, and temperature of 59 °C are optimal for the shortest drying time (70 minute) of potato peel. In addition, in the same optimal state of electric field strength, the drying time is reduced for temperatures close to 40 and 50 °C, by nearly 50 and 20 minutes, respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله روش سطح پاسخ, دما, فرکانس, میدان الکتریکی

نویسندگان مقاله Mohammad Ali Fallahi - Tarbiat Modares Uni

Mohammad Hadi Khoshtaghaza - Tarbiat Modares Uni

Saeid Minaee - Tarbiat Modares Uni

Hassan hmadi Gavlighi - Tarbiat Modares Uni

Mehdi Nojavan - Tarbiat Modares Uni


نشانی اینترنتی http://ncame1400.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-299-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها