سیزدهمین کنگره ملی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران (مکانیک بیوسیستم 1400)

عنوان فارسی تاثیر محتوای رطوبتی بر برخی از خواص فیزیکی دانه زیره سبز
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش برخی از ویژگی های فیزیکی بذر زیره سبز شامل خواص هندسی (طول، عرض، ضخامت، میانگین قطر هندسی و حسابی، سطح و ضریب کرویت)، خواص ثقلی (چگالی توده و چگالی واقعی) و خواص اصطکاکی (ضریب اصطکاک ایستایی) دانه زیره سبز به صورت تابعی از محتوای رطوبتی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد با کاهش محتوای رطوبتی از 8/65% به 1/11% بر پایه خشک مقادیر میانگین طول، عرض، ضخامت، قطر هندسی و حسابی به ترتیب از 13/5 به 93/4، 75/1 به 06/1، 03/1 به 89/0، 10/2 به 67/1 و 63/2 به 29/2 میلیمتر کاهش یافتند. همچنین با کاهش محتوای رطوبت از 8/65% به 1/11%، کرویت، چگالی توده و چگالی واقعی به ترتیب از 41 درصد به 34 درصد، از 340 به 570 و از 1132 به 925 کیلوگرم بر مترمکعب تغییر کردند. . نتایج آزمایش نشان داد که ضریب اصطکاک استاتیکی با کاهش رطوبت کاهش یافت، به طوریکه سطوح ورق گالوانیزه و چوب با مقادیر57/0 و 83/0 به ترتیب کمترین و بیشترین ضریب اصطکاک ایستایی را در بیشترین سطح رطوبت داشتند. برای نشان دادن اغلب تغییرات خصوصیات فیزیکی دانه های زیره معادلات رگرسیونی با ضرایب تبیین بالا برازش گردید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of moisture content on some physical properties of Cumin seeds
چکیده انگلیسی مقاله In this study, some physical properties of cumin seeds include geometric properties (length, width, thickness, mean geometric and arithmetic diameter, surface area, and sphericity coefficient), gravity properties (bulk density and actual density), and static friction coefficient of cumin seeds as a function of moisture content were investigated. The result of the study reveals that the average length, width, thickness, arithmetic, and geometric mean diameter at 65.8% to 11.1% moisture content (d.b.) decreased from 5.13 to 4.93 mm, 1.75 to 1.06 mm, 1.03 to 0.89 mm, 2.1 to 1.67 mm and 2.63 to 2.29 mm respectively. Also, with decreasing moisture content from 65.8% to 11.1% sphericity, bulk density, and actual density changed from 0.41 to 0.34, from 340 to 570 kg.m-3 and from 1132 to 925 kg.m-3, respectively. The test results showed that the static friction coefficient decreased with decreasing moisture content, so that the galvanized sheet and wood surfaces with values of 0.57 and 0.83 had the lowest and highest static coefficient of friction at the highest moisture levels, respectively. The relationship between physical properties and moisture content is described by some regression equations with a high coefficient of determination (R2).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله خواص فیزیکی, محتوای رطوبت, زیره سبز, ضریب اصطکاک ایستایی, چگالی

نویسندگان مقاله Mehdi Moradi - Shiraz University

Moslem Namjoo - Jiroft University


نشانی اینترنتی http://ncame1400.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-296-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها