سیزدهمین کنگره ملی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران (مکانیک بیوسیستم 1400)

عنوان فارسی توسعه الگوریتم تشخیص محل برش سر و شکم ماهی قزل‌آلا برای استفاده در دستگاه تمیزکن ماهی با استفاده از روش پردازش تصویر
چکیده فارسی مقاله با توجه اهمیت مصرف ماهی قزل­ آلا در سبد غذایی مردم کشورمان و افزایش میزان بازدهی و بالا بردن کیفیت فرآوری، نیاز به طراحی و توسعه سامانه­ هایی با قابلیت­ های بالاتر در مقایسه با نمونه­ های داخلی و خارجی امری ضروری می­ باشد. برای تمیز کردن خودکار ماهی­­ ها با اندازه مختلف نیاز به دستگاهی با قابلیت شناسایی ابعاد ماهی و محل مناسب برش سر و شکم می­ باشد. برای تامین این هدف نیاز به دستگاهی خودکار با قابلیت شناسایی بالا و برش دقیق به­ همراه فرآیند تمیز کردن ماهی در یک مرحله می ­باشد. از این­ رو، الگوریتم استخراج محل­ های برش ماهی توسط روش پردازش تصویر توسعه داده شد تا پس از استخراج ابعاد به­ عنوان ورودی برای واحد کنترل، بازوهای دستگاه، سر و شکم ماهی را در موقعیت مناسب برش دهد. میزان شناسایی نواحی باله ­ها با شاخص ­های حساسیت، اختصاصی بودن و دقت کل به ­ترتیب 86/54، 99/96 و 99/87 محاسبه شد. با برطرف کردن خطاهای مشاهده شده، محل­ های برش (باله­ ها) در تمامی نمونه­ های ماهی به­ طور دقیق شناسایی شدند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Developing a trout head and belly cutting position detection algorithm applied in a fish cleaning machine using image processing method
چکیده انگلیسی مقاله Considering the importance of trout consumption in the food basket of the people of our country and increasing the efficiency and the quality of processed fish, requires designing and developing automated systems with higher capabilities compared to domestic and foreign samples. Automatic cleaning of fish of different sizes needs a device with the ability to identify the dimensions and the appropriate head and belly cutting locations. To achieve this goal, an automatic device with high identification capability, precise cutting along the process of cleaning in one step is required. Therefore, the algorithm for extracting fish cutting positions was developed by the image processing method to apply as the data for controlling unit for further cutting and cleaning processes. At this stage, the identification of fin regions with sensitivity, specificity, and total accuracy was calculated as 86.54%, 99.96%, and 99.87%, respectively. By correcting the observed errors, the cutting points (fins) in all fish samples were accurately identified.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ماهی قزل‌ آلا, دستگاه تمیز کن ماهی, پردازش تصویر, شناسایی باله‌ها

نویسندگان مقاله Seyed Saeid Mohtsebi - University of Tehran

Hossein Azarmdel - University of Tehran

Alfredo Rosado-Muñoz - University of Valencia

Ali Jafary - the University of Tehran

Hossein Behfar - the University of Tabriz


نشانی اینترنتی http://ncame1400.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-135-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   دوره مرتبط   |   کنفرانس مرتبط   |   فهرست کنفرانس ها