|
سیزدهمین کنگره ملی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران (مکانیک بیوسیستم 1400)
|
|
|
عنوان فارسی |
مطالعه امکان تشخیص تقلب در نوشیدنی مالت ساده با روش دیالکتریک |
|
چکیده فارسی مقاله |
نوشیدنی مالت فرآوردهای است که از اختلاط مالت جو یا عصاره آن، آب، رازک، گاز کربنیک و مواد افزودنی مجاز با شیرینکننده و یا بدون آن تهیه میشود. طبق آمار استفاده از شیرین کنندههای غیر طبیعی و غیر مجاز در صنایع نوشیدنیهای مالت گسترده است. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف ارزیابی مقایسهای کربوهیدراتهای شاخص موجود در نوشیدنی مالت کلاسیک به روش کروماتوگرافی مایع با عمکرد بالا و روش دیالکتریک به منظور تشخیص تقلب از طریق شناسایی ترکیبات قندی موجود در نوشیدنی مالت ساده انجام شد. یک حسگر دیالکتریک استوانهای با استفاده از یک دستگاه مولد تابع و تحلیلگر طیف برای استخراج طیفهای دیالکتریک در محدوده 150-0 مگاهرتز استفاده شدند. در گام اول با تهیه انواعی از محلول آب- قند شامل گلوکز، ساکاروز، فروکتوز، اینورت، شربت غنی از فروکتوز در ترکیب با عصاره مالت، بررسی شد که تا چه حد روش دیالکتریک امکان تشخیص و تفکیک انواع قند به شکل محلول در آب را میتواند داشته باشد. در گام بعد هفت نمونه از برندهای تجاری نوشیدنی مالت ساده موجود در بازار همراه با یک نمونه محلول مشابه با مالت جو با استفاده از حسگر استوانهای مورد اندازهگیری قرار گرفت. همچنین ترکیبات قندی این نمونهها با روش استاندارد HPLC اندازهگیری شد. نتایج این مطالعه نشان داد تحلیل مؤلفههای اصلی با دو مؤلفهی اصلی PC1 و PC2، قابلیت تشخیص انواع قندهای مستقل و ترکیبی از یکدیگررا دارد همچنین در روش دیالکتریک این امکان وجود دارد که در صورت بروز تقلب به شکل استفاده بیش از حد از یک قند غیرمجاز آن را با استفاده از این روش شناسایی نمود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Feasibility study of adulteration detection in malt beverage using dielectric spectroscopy technique |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Malt beverage is a product made from barley malt. Malt drink is a product made from a mixture of barley malt or its extract, water, hops, carbon dioxide and permitted additives with or without sweetener. According to statistics, the use of unnatural and unauthorized sweeteners is widespread in the malt beverage industry. In this regard, the present study was conducted to evaluate the comparison of indicator carbohydrates in classical malt beverages by high performance liquid chromatography and dielectric methods to detect fraud by identifying the sugar compounds in plain malt beverages. A cylindrical dielectric sensor, a function generator and a spectrum analyzer were used to obtain the dielectric spectra in the frequency range of 0-150 MHz. In the first step, by preparing water-sugar solutions including glucose, sucrose, fructose, invert sugar, High Fructose Corn Syrupand malt extract, it was investigated how the dielectric method can detect and discrimintae different types of sugars in water-soluble form. Samples were also tested in the form of mixed sugar solutions. In the next step, seven samples of simple malt drinks available on the market along with a solution with pure barley malt were measured using the dielectric technique. The sugar compounds of these samples were measured using standard HPLC method. The results of this study showed that principal component analysis with two main components PC1 and PC2, can detect different types of sugars independently and in combination with each other. Limit of an unauthorized sugar it develops using this method. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
تقلب, نوشیدنی مالت, حسگر استوانهای, کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا, طیفنگاری توان دیالکتریک. |
|
نویسندگان مقاله |
-
-
-
-
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ncame1400.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-218-2&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
دوره مرتبط |
کنفرانس مرتبط |
فهرست کنفرانس ها
|